Najnovije

Trebaju li Branislav Šutić i Nenad Janković podnijeti ostavke?

28 veljače, 2020 | by G.N.P
Trebaju li Branislav Šutić i Nenad Janković podnijeti ostavke?
Komentar
0

Već dva mjeseca traje ova agonija u koju nas je doveo otočki HDZ na čelu sa Branislavom Šutićem koji je predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca. Uz potporu koalicijskog partnera HSLS-a amandmanima su uskraćena sredstva za rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića Ciciban. Tada se u igru uključuje i zamjenik gradonačelnika Nenad Janković koji pokreće hajku o nezakonitostima kod postupka javne nabave. Uključuje se Janković i u tzv. radnu skupinu koja ima zadaću u javnosti proširiti  priču o kriminalu kod izbora izvođača na izgradnji vrtića. U dogovoru sa vlasnikom portala Slobodna Lika medijska hajka se širi a Željko Popović se ne zadržava samo na vrtiću već cijeli Otočac proglašava gradom kriminala. Zanimljivo je da niti Šutić niti Janković ne podnose kaznene prijave vezano za “kriminal” oko izgradnje vrtića.

Tu hajku zaustavlja ministar financija Zdravko Marić potvrđujući Odluku gradonačelnika Stjepana Kostelca o obustavi od primjene proračuna za 2020. godinu. A što dalje? Ovakvim postupcima HDZ-a, HSLS-a i Nenada Jankovića Grad Otočac je jedini grad u Hrvatskoj koji nema proračun. Trenutno su novi izbori jedina opcija koja Šutiću ne odgovara jer ga građani zbog njegovih poteza ne podržavaju a Nenad Janković je već postao politički marginalac kojega više nitko ne doživljava.

Da nisu toliko sebični shvatili bi da su najbolja opcija za budućnost Otočca njihove ostavke koje su prije svega stvar morala. Imaju li ga njih dvojica, uskoro ćemo vidjeti.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in Komentar
Gdje su nestali otočki borci protiv zločina?

Hajka koju je pokrenuo otočki HDZ na čelu sa predsjednikom Branislavom Šutićem a vezano za izgradnju dječjeg vrtića polako gubi...

Close