Najnovije

Uništiti Otočac, nemoguća misija Branislava Šutića

8 kolovoza, 2018 | by G.N.P
Uništiti Otočac, nemoguća misija Branislava Šutića
Komentar
0

Kažu da je jutro uvijek pametnije od večeri, a ja sam pričekao čak dva jutra da vidim hoće li se barem malo smiriti emocije i strasti nakon prekjučerašnje sramotne sjednice Gradskog vijeća Grada Otočca. Vjerujte, situacija se nije nimalo smirila već se i dodatno podgrijava upravo zbog činjenice da je predsjednik GV-a Otočca, njegovo veličanstvo Branislav Šutić, odbacio točku dnevnog reda o izmjenama i dopunama proračuna za 2018. godinu.

Svi dobro znamo kako je završilo izglasavanje proračuna za ovu godinu kada je vijećnička većina na čelu sa Šutićem usvojila amandmane i uskratila stotine tisuća kuna sportašima, turističkoj zajednici, Gackom pučkom otvorenom učilištu, HRO-u i drugim korisnicima proračuna. Oni stariji, koji pamte malo duže od mene, kažu da se tako nešto nije dešavalo i u onim “mračnim” vremenima socijalizma. Čak ni ortodoksnim komunistima nije palo na pamet na ovakav način uništavati institucije grada Otočca, a posebno Hrvatski radio Otočac.

Ne znam postoji li mjerna jedinica za licemjerje, ali ono što sada Šutić radi za otočki sport i sportaše je nemjerljivo. Najprije im drastično smanji financijska sredstva, onda ih pozove na sastanak na kojem su valjda pred njim trebali cviliti i moliti za koju kunu više. Zamislite da tako funkcionira izglasavanje državnog proračuna. Predsjednik Sabora Jandroković i saborska većina smanje sredstva korisnicima proračuna, onda ih pozovu k sebi da kleče i traže novce. To što sada radi Šutić je prije svega kršenje zakona o lokalnoj upravi i samoupravi. To što radi Šutić je također nemoralno i licemjerno jer je prošle godine imao priliku usvojiti proračun i sada ne bi bili u situaciji da su neki sportski klubovi i udruge pred gašenjem. Predstavnici nekih klubova sada javno hvale Šutića da im je povećao sredstva za sport, ali su podmuklo šutjeli kada im je ista ta sredstva lani uskratio.

U članku na portalu naše doktorice Vlatkice (http://indirektno.com/predsjednik-gv-sutic-prijedlog-gradonacelnika-kostelca-je-los-smatram-da-sportasima-treba-dati-vise-novca/) Šutić izjavljuje:”… da je u razgovoru sa sportašima došao do spoznaje da im je potrebno više novca nego što gradonačelnik predlaže…”. Šutiću, na usvajanju proračuna imao si pred sobom financijska izvješća sportskih klubova i udruga za proteklu i potrebe za ovu godinu. Nemaš nikakva prava i ovlasti da sastančiš sa sportašima nakon što si im umanjio financijska sredstva jer to nije posao predsjednika GV-a. Svi znamo da su ti trn u oku Suzana Bižanović i Nikola Pemper i njihova popularnost i ugled među otočkim sportašima, ali i građanima Otočca. Takvu popularnost i ugled ti u Otočcu nikada nećeš imati.

Šutić nastavlja sa tom promašenom pričom i kaže da će sredstva namijenjena Domu zdravlja prenamjeniti za sport. Ne možeš se ti Šutiću odreći tih sredstava jer ih Dom zdravlja nije ni dobio, a nije ih dobio iz tog razloga jer je to protuzakonito. A protuzakonito je jer ste na čelu Doma zdravlja ti i prva dama otočkog HDZ-a Vlatkica. Na taj način opet pokazuješ otočkoj javnosti odnos prema Domu zdravlja kao prema svojoj privatnoj firmi.

Danas su mi se obratili neki članovi HDZ-a i izrazili svoju ogorčenost ovakvim ponašanjem Branislava Šutića. Kažu da unutar otočkog HDZ-a još od donošenja proračuna za 2018. godinu vlada nezadovoljstvo dijela članstva upravo zbog destruktivnog odnosa Branislava Šutića prema Otočcu te da će pismeno od predsjednika HDZ-a Plenkovića zatražiti da Šutića makne sa svih stranačkih funkcija.

Ne bi se Šutić tako ponašao da iza sebe nema političkoga sponzora Darka Milinovića koji je u svojim govorima znao naglasiti da voli Otočac koliko i svoj Gospić. Gospodine Milinoviću, takve priče ostavite za neki posjet dječjem vrtiću, ali mislim da ni klinci više ne padaju na takve priče.

Branislave Šutiću, Otočac su pokušali pokoriti i uništiti puno jači i pametniji igrači od tebe, ali nisu uspjeli i zato si taj rat unaprijed izgubio.

G.N.P / Z.B

 

Comments are closed.

More in Komentar
HRO, sretan ti rođendan!

Danas se obilježava 52. obljetnica osnivanja Hrvatskog radio Otočca. Vrijedan je to jubilej koji svrstava HRO među najstarije radio postaje...

Close