Najnovije

Vlada mora raspustiti Gradsko vijeće Otočca. Da li će kod Plenkovića prevladati poštivanje zakona ili stranački interesi?

20 kolovoza, 2020 | by G.N.P
Vlada mora raspustiti Gradsko vijeće Otočca. Da li će kod Plenkovića prevladati poštivanje zakona ili stranački interesi?
Komentar
0

Već smo pisali o tome kako je konačno raspetljan čvor zvan proračun Grada Otočca za 2020. godinu. Pravomoćnom presudom Visokog upravnog suda potvrđeno je Rješenje ministra financija Zdravka Marića o stavljanju van snage proračuna Grada Otočca za 2020. godinu čime je potvrđena Odluka gradonačelnika Stjepana Kostelca.

Sada je na potezu hrvatska Vlada na čelu sa Andrejom Plenkovićem. Otočki proračun ne postoji krivicom HDZ-ove većine u Gradskom vijeću i po zakonu Vlada mora raspustiti isto to Gradsko vijeće na čelu sa predsjednikom otočkog HDZ-a Branislavom Šutićem. Nakon raspuštanja Gradskog vijeća Vlada imenuje povjerenika koji u roku od 60 dana mora raspisati nove izbore za predstavničko tijelo.

Naravno da ovakav scenarij u Otočcu ne odgovara HDZ-u jer bi na taj način priznali da su upravo HDZ i Branislav Šutić krivci za uništavanje Otočca, a isključivo zbog Šutićevih ambicija da bude gradonačelnik. To samo dokazuje da Branislav Šutić živi u nekom svom paralelnom svijetu jer je njegov pokušaj da postane gradonačelnik neslavno propao prije 3 godine.

Sada je na potezu Andrej Plenković, a da li će u njegovoj odluci prevladati poštivanje zakona ili stranački interesi kao bezbroj puta do sada, vidjet ćemo.  

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in Komentar
HDZ-ovim vijećnicima još uvijek nije proradila savjest, a izgleda da niti neće!

Prošlo je već skoro 8 mjeseci a grad Otočac se još uvijek nalazi u financijskom vakumu, bez proračuna. Dva službena...

Close