Najnovije

Vlatka Ružić u postizbornoj ekstazi zaboravila na pravila i istinu

11 prosinca, 2018 | by G.N.P
Vlatka Ružić u postizbornoj ekstazi zaboravila na pravila i istinu
Komentar
0

Dva su dana već protekla od održanih izbora za vijeća mjesnih odbora i sve je manje-više poznato. Kandidacijska lista HDZ-a osvojila je većinu u 9 mjesnih odbora i 55 članova u 17 odbora dok je kandidacijska lista grupe birača osvojila većinu u 8 mjesnih odbora i 52 člana u 17 mjesnih odbora. I to je to.

Međutim, naša Vlatkica ne odustaje od širenja mržnje i blaćenja časnih i poštenih članova biračkih odbora i općenito neistomišljenika koji nisu na liniji njezine stranke HDZ-a. Tako u članku (http://indirektno.com/u-covicu-konkurencija-ne-prolazi-miso-semelj-i-drustvo-odnijeli-nadmocnu-pobjedu/) laže da su “Semelj i društvo odnijeli nadmoćnu pobjedu” zato jer Milan Gomerčić Semelj nije niti bio na kandidacijskoj listi. U članku (http://indirektno.com/prvi-nesluzbeni-rezultati-izbora-u-otoccu-hdz-dobio-1-588-glasova-lista-stipe-kostelac-890-a-sdp-46-glasova/) ističe da je “lista grupe birača gradonačelnika Stjepana Kostelca dobila 890 glasova”. Opet navodi lažne informacije zato jer Stjepan Kostelac nije niti imao svoju kandidacijsku listu.

Najviše zabrinjava što je u prvom članku prozvala Katarinu Dujmović (predsjednicu biračkog odbora Čovići) isključivo zbog korektnog predsjedanja biračkim odborom lažno je optužujući da je oduzela biračko pravo onima koji nisu mogli doći na biralište. U toj patološkoj mržnji prema svima koji ne poštuju “HDZ-ova izborna pravila” zaboravlja da birački odbori nisu po zakonu dužni obilaziti one koji ne mogu iz raznoraznih razloga izaći na izbore. Naravno da ima opravdanih razloga da se nekim biračima omogući glasanje kod kuće, ali ima i zloupotreba tipa “baba gleda seriju pa joj se ne ide na izbore”. Nadalje, zakon propisuje da član obitelji osobe koja ne može fizički izaći na biralište to prijavljuje izbornom povjerenstvu, a ne da  neki lokalni HDZ-ovac biračkom odboru donese listu, kako ih Vlatkica naziva “nemoćnih HDZ-ovih glasača”. Tu nedvosmisleno ističe da se moraju obilaziti isključivo oni “nemoćni glasači koji će glasati za HDZ”.

Ako već želi pisati o izbornim nepravilnostima za vrijeme prekjučerašnjih izbora imam za Vlatkicu prijedlog: neka piše o jednom lokalnom političaru, inače poznatom po tome da vara ženu sa najbližom suradnicom, koji je na dan izbora vrijeđao i prijetio jednoj predsjednici biračkog odbora. Za podatke o tom političaru i njegovoj ljubavnici neka mi se slobodno javi.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in Komentar, Politika
Gradonačelnik Kostelac: Nadam se dobroj suradnji mjesnih odbora i izvršne vlasti

Pitali smo gradonačelnika Grada Otočca Stjepana Kostelca što misli o jučerašnjim izborima za vijeća mjesnih odbora i evo što nam...

Close