Najnovije

Zbog Šutićeve bahatosti Otočcu i ove godine prijeti blokada?

17 siječnja, 2021 | by G.N.P
Zbog Šutićeve bahatosti Otočcu i ove godine prijeti blokada?
Komentar
0

Ne treba čovjek biti iznadprosječno inteligentan da bi shvatio kakvu igru igra predsjednik Gradskog vijeća Otočca Branislav Šutić. Nakon višesatnog mrcvarenja gradskih vijećnika i djelatnika grada koji su morali na sam dan Stare godine čekati milost njegovog veličanstva da on i njegova svita izglasaju proračun, izgleda da su se opet projavili problemi sa amandmanima HDZ-a i njihovog vjernog partnera Milana Sigurnjaka.

Tako u dopisu koji je predsjednik GV-a Otočca poslao gradonačelniku Stjepanu Kostelcu vidljivo je da su Šutić i njegovi financijski “eksperti” opet koristili neispravan kalkulator. U tom dopisu Šutić traži da gradonačelnik uskladi Plan održavanja komunalne infrastrukture sa njihovim amandmanima koje su on i njegovi vijećnici već usvojili a sada bi ih trebalo mijenjati. U suprotnom Šutić neće potpisati Proračun.

Svi smo očekivali da će Branislav šutić nakon prošlogodišnje sramote sa Proračunom koju nam je priuštio konačno shvatiti da su najveći problem ovoga grada upravo on i njegovi sljedbenici u Gradskom vijeću. Očito su takva očekivanja bila preoptimistična pogotovo nakon njegovog nastupa u emisiji “U gostima kod Lokija” iz kojega građani Otočca mogu zaključiti ono što ponavljamo već godinama: Šutić želi raspolagati sa gradskim novcem kako odgovara njemu a ne svim građanima.

Zbog amandmana HDZ-a i Milana Sigurnjaka Otočcu prijeti prošlogodišnji scenarij kada je ministar financija Zdravko Marić u svojoj Odluci naglasio da je Gradsko vijeće prekršilo odredbe Zakona o proračunu i potvrdio odluku gradonačelnika Kostelca da se proračun stavi van snage. Nepoštivanje te Odluke ministra financija pokazuje da je Šutićeva bahatost velika kao svemir.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in Komentar
Branislav Šutić je tri godine obećavao vratiti groblje u L. Lešću Udruzi Cimiter. Hoće li se naći netko razuman i prozvati ga za obmanjivanje javnosti?

Prije nekoliko dana objavljena je presuda Visokog Trgovačkog suda kojom je naloženo Pogrebnoj udruzi Cimiter da u roku od osam...

Close