Najnovije

Ne propustite posljednji ovogodišnji vikend u Otočcu: Showroom, tamburaši i dva dočeka!

27 prosinca, 2023 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Ne propustite posljednji ovogodišnji vikend u Otočcu: Showroom, tamburaši i dva dočeka!
Događanja
0

OTOČAC – Božić u Otočcu dočekan je s posebnim žarom. Oni najmlađi uživali su u radionici pečenja kolačića u kuhinji Bake mraz, dok im je na Badnjak i sami Djed Božićnjak dijelio poklone. Oni malo stariji uživali su u klizanju, dok je za sve ostale bilo raznovrsnih koncerata. Misa polnoćka okupila je brojne vjernike, a posebnu pažnju privukle su žive jaslice ispred crkve koje je organizirao don Goran Antunović.

Kako bi godina završila spektakularno, nastavlja se program Adventa u Otočcu. U četvrtak, 28. prosinca održat će se tradicionalni Novogodišnji koncert tamburaškog orkestra Gackog pučkog otvorenog učilišta, s početkom u 19:00 sati u velikoj dvorani GPOU.

Petak, 29. prosinca proći će u znaku proširene stvarnosti. Naime, kao što je i najavljeno, u gradskom parku u Otočcu posjetitelji će se imati priliku upoznati s uređajima za proširenu stvarnost, odnosno s nekoliko headsetova koji će biti izloženi za razgledavanje te s dva headseta koje će biti moguće testirati uživo i  doživjeti VR i MR iskustvo.  XRPG Showroom u Zagrebu je otvoren od rujna ove godine te na tjednoj bazi provodi demonstracije proširene stvarnosti za sve B2B subjekte, a upravo će u petak po prvi put promijeniti lokaciju i biti demonstriran B2C korisnicima, odnosno fizičkim osobama. Demonstracije započinju od 18:00 sati te su besplatne za sve posjetitelje, dok će nešto kasnije okupljene zabavljati poznati trio iz Gospića – Tajno ime.

U subotu, 30. prosinca za oproštaj od ove godine zasluženi su Slavonci. Tamburaški sastav Slavonski suton po prvi put gostuje u Otočcu. Dečki iz Županje, osim što su mladi i zgodni, obožavaju tamburice i uvijek su raspoloženi za dobru svirku, a poznate tamburaške pjesme kao i nekoliko svojih autorskih izvest će upravo u otočkom gradskom parku.

Već nekoliko godina i Otočac ima dječji doček Nove godine u podne, pa će tako biti i ove godine. One najmlađe pjesmom će zabavljati Tea & Jan te dječja folklorna skupina Čerišnjice iz Otočca, a GPOU će se pobrinuti da svi dobiju i slatkiš. Dječji doček održat će se od 11:30 do 14:00 sati, dok će od 22:00 sata započeti večernji doček Nove Godine uz band Spice Grills.

Ne propustite ovaj posljednji spektakularni ovogodišnji vikend u Otočcu i pridružite se zabavi za pamćenje, poručuju iz TZG Otočca.

TZG Otočca

foto: TZG Otočca

Comments are closed.