Najnovije

Koronavirus u Domu za starije i nemoćne, 3 novooboljele osobe u protekla 24 sata

6 listopada, 2020 | by G.N.P
Koronavirus u Domu za starije i nemoćne, 3 novooboljele osobe u protekla 24 sata
Obavijesti
0

Nakon što su na COVID-19  potvrđene pozitivne 4 njegovateljice Doma za starije i nemoćne Ličko-senjske županije, provedeno je testiranje svih štićenika Doma te su pristigli rezultati svih testiranih. Od ukupno 149 štićenika, 21 je pozitivan na COVID-19. Provode se sve epidemiološke mjere te je tijekom jučerašnjeg dana jedan dio Doma za starije i nemoćne pretvoren u COVID odjeljenje u koji su smješteni svi pozitivni štićenici.

Sve osobe su pozitivne asimptomatski kao i četiri djelatnika koja su ranije potvrđena. Provode se daljnje epidemiološke mjere te možemo za sada reći da je situacija pod kontrolom. Pozitivni štićenici su pod pojačanim zdravstvenim nadzorom.

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata, uz potvrđene štićenike Doma za starije i nemoćne LSŽ, još su tri novooboljele osobe od COVID-19.

2 oboljele osobe  su s područja Gospića te jedna s područja Otočca. 

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 232 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 66 aktivnih slučaja, 164 osobe su izliječene te dvije osobe preminule. 

U protekla 24 h testirane su 62 osobe.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 215 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije  utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera. 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

Comments are closed.

More in Obavijesti
Novo radno vrijeme Babić Siče

Od 01. listopada 2020.g ulaz u Park Babić Siča NP-a Sjeverni Velebit raditi će prema novom radnom vremenu i to:...

Close