Najnovije

Ličko-senjska županija od danas nema pozitivnih osoba na koronavirus!

21 svibnja, 2020 | by G.N.P
Ličko-senjska županija od danas nema pozitivnih osoba na koronavirus!
Obavijesti
0

U posljednja 24h provedeno je dodatno testiranje nad 4 osobe, ukupno se čeka 11 rezultata uzetih uzoraka. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 427 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su dvije osobe. Policijski službenici PU ličko-senjske izvršili su provjere samoizolacije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje izrečene mjere.

Nisu zaprimljene dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

Tijekom jutra preminula je osoba s područja općine Udbina kojoj je prije više od 40 dana utvrđen koronavirus. Radi se o pacijentici 1960. godište kojoj je transplantiran bubreg te koja je uz osnovnu bolest imala niz popratnih dijagnoza.

Pogoršanje njezine kliničke slike nije se dovodilo u vezu sa koronavirusom premda je i nakon više od 40 dana bila COVID-19 pozitivna, vjerojatno zbog imunosupresivne terapije koju je primala.

Napominjemo da je pacijentica boravila u gospićkoj bolnici te je na vlastiti zahtjev i inzistiranje otpuštena iz bolnice prije šest dana (subota) te je smrt nastupila u vlastitom domu.

Stožer civilne zaštite LSŽ

Comments are closed.

More in Obavijesti
Otkazan “Uspon na Zavižan”

Brdsko biciklistički klub Senj otkazuje tradicionalnu biciklističku utrku “Uspon na zavižan” te iz Kluba poručuju: “Poštovani biciklisti, suradnici i sponzori,...

Close