Najnovije

Otvoren natječaj za sektor biljne proizvodnje

17 veljače, 2018 | by G.N.P
Otvoren natječaj za sektor biljne proizvodnje
Obavijesti
0

ZAGREB – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je novi natječaj iz mjere 4 Programa ruralnog razvoja za tip operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava. Za natječaj je osigurano 360 milijuna kuna za podizanje konkurentnosti i stvaranja dodane vrijednosti u biljnoj proizvodnji. Ovim sredstvima financirati će se mehanizacija, opremu te skladišta, podizanje novih vinograda, proizvodnja industrijskog bilja, proizvodnja ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja te cvijeća i ukrasnog bilja.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija, a prihvatljivi su projekti za ulaganja u sektor ratarstva (uključujući industrijsko, ljekovito, začinsko i aromatično bilje), sektor vinogradarstva te u sektor cvijeća i ukrasnog bilja.

Prvi dio zahtjeva za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 15. ožujka 2018. godine od 12:00 sati do 16. travnja 2018. godine do 12:00 sati. Rok za podnošenje Potvrde o podnošenju prvog dijela zahtjeva za potporu počinje teći od 15. ožujka 2018. godine od 12:00 sati do 16. travnja 2018. godine do 12:00 sati.

Više detalja možete pronaći OVDJE , odnosno na stranicama Ministarstva poljoprivrede

mps.hr

foto: mps.hr

Comments are closed.

More in Obavijesti
Sljedeći tjedan započinje isplata izravne potpore poljoprivrednicima

ZAGREB – U ponedjeljak, 19. veljače,  počinje isplata I. rate izravnih plaćanja poljoprivrednicima za proizvodnu 2017. godinu. Za isplatu je...

Close