Najnovije

Sljedeći tjedan započinje isplata izravne potpore poljoprivrednicima

15 veljače, 2018 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Sljedeći tjedan započinje isplata izravne potpore poljoprivrednicima
Obavijesti
0

ZAGREB – U ponedjeljak, 19. veljače,  počinje isplata I. rate izravnih plaćanja poljoprivrednicima za proizvodnu 2017. godinu. Za isplatu je ukupno osigurano više od milijardu kuna, a sredstva će primiti oko 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koja su podnijela jedinstveni zahtjev u 2017. godine te prošla kontrole Agencije za  plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Izravna plaćanja dodjeljuju se samo aktivnim poljoprivrednicima koji imaju najmanje 1 hektar poljoprivrednog zemljišta te koji se u obavljanju djelatnosti pridržavaju postupaka kojima se štiti okoliš, zdravlje ljudi, životinja i bilja.

U prvom dijelu isplate koja traje od ponedjeljka pa do kraja veljače isplatiti će se ukupno 1.073.655.324,13 kuna.  Drugi dio isplate predviđen je za mjesec svibanj kada će poljoprivrednicima biti isplaćeno još milijardu i 200 milijuna kuna. Prije isplate provest će se prijeboj potpora s poreznim dugom, ali samo na iznosima koji se financiraju iz proračuna RH. Poljoprivrednici koji su prijavili, pored redovnih, zaštićene račune dobit će iznos potpore do 50.000,00 kn na zaštićeni račun, a ostali iznos potpore na redovni račun – stoji na službenim stranicama ministarstva poljoprivrede.

HRO / mps.hr

Comments are closed.

More in Obavijesti
U petak preventivno-represivna akcija na području PU ličko-senjske

Sutra, 16. veljače u vremenu od 9 do 15 sati policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave...

Close