Najnovije

Švički Dosje-X – obavijest

27 srpnja, 2017 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Švički Dosje-X – obavijest
Obavijesti
0

Ponukani viješću na jednom lokalnom portalu o tome kako se na groblju u Švici izvode iskopi što je izazvalo uznemirenje lokalnog stanovništva, krenuli smo u potragu za odgovorima. Pošto se radi o groblju, pokušali smo doći do Scully i Muldera ali nam je iz njihovog ureda odgovoreno da su na godišnjem. Nismo baš bili zadovoljni sa odgovorom jer se ipak slučajevi za X-files događaju i za vrijeme godišnjih odmora. Stoga smo se obratili poduzeću Gacka d.o.o. i zamolili za pojašnjenje navedenih iskopa. Odgovor smo dobili, a građani neka sami zaključe treba li dizati paniku ili čekati da se Scully i Mulder vrate sa godišnjeg. Odgovor Uprave poduzeća Gacka d.o.o. prenosimo u cijelosti.

 

KLASA:363-02/17-1/180

BROJ: 2125/02-13-1-17-1

U Otočcu, 27.7.2017. godine

  • Gacka 053 (gacka053@gmail.com)

Predmet: obavijest o radovima na groblju Švica,

– dostavlja se

Poštovani,

ponukani upitima zainteresiranih mještana Švice te članova vijeća Mjesnog odbora Švica vezano za „izvođenje nepoznatih radova u groblju Švica“, odlučili smo se na obraćanje široj javnosti putem medija.

Naime, kako je opće poznato, na državnoj razini posljednjih godina stopa smrtnosti je sve veća te proporcionalno tome raste i potreba za novim grobnim mjestima.

Isto se događa i na području naselja u kojima se nalaze groblja kojima upravlja Gacka d.o.o., tako i u Švici.

Upiti za dodjelom novih grobnih mjesta sve su češći, a mogućnost dodjele je ograničena jer su zemljišta na kojem se nalaze groblja gotovo u potpunosti iskorištena.

Kako bismo udovoljili zahtjevima trenutnih i budućih korisnika grobnih mjesta u groblju Švica, odlučili smo pronaći najbrži i najisplativiji način na koji će se osigurati prostor za nova grobna mjesta, a što se u ovom slučaju pokazalo da je izvođenje zemljanih radova na iskopu postojećeg zemljišta groblja.

Radovi se izvode u skladu s Pravilnikom o jednostavnim i drugim građevinama i radovima ( NN 79/2014) te Izvođač radova u potpunosti poštuje pravila struke vodeći pritom računa o sigurnosti posjetitelja groblja kao i o već postojećim grobnim mjestima te izgrađenom opremom i uređajima grobova.

Ukoliko unatoč poduzetim mjerama radi osiguranja ljudi i imovine ipak nastane kakva šteta kao posljedica izvođenja radova, molimo da se eventualna oštećenja prijave u Upravu društva radi otklanjanja štete.

Budući da će daljnjim rastom stope smrtnosti problem nedostatka grobnih mjesta kako u Švici tako i u drugim mjestima na području Grada Otočca biti sve aktualniji, iskoristili bismo ovu priliku kako bismo stanovnike Švice, ali i stanovnike drugih mjesta na području Grada Otočca, a u kojima se nalaze groblja kojima upravlja Gacka d.o.o., pozvali da nam dostave svoje prijedloge za rješavanje problema nedostatka grobnih mjesta kako bismo zajednički došli do najboljeg rješenja te postigli zadovoljstvo svih zainteresiranih strana.

Također, naglašavamo kako ćemo rado odgovoriti na pitanja korisnika naših usluga i drugih, vezano za bilo koju djelatnost kojom se Gacka d.o.o. bavi.

Svoje upite, prijedloge i primjedbe moguće je dostaviti pisanim putem na adresu Bartola Kašića 5a, Otočac ili e-mail: gacka@gacka.hr ili fax: 053/665-218, kao i usmenim putem u sjedištu Društva ili na broj telefona: 053/771-449.

S poštovanjem,

Uprava Društva

Prilog:

gacka.pdf

Comments are closed.