Najnovije

Čestitke Hrvatskom radio Otočcu koji danas slavi 55. rođendan!

2 kolovoza, 2021 | by G.N.P
Čestitke Hrvatskom radio Otočcu koji danas slavi 55. rođendan!
Obljetnice
0

Točno prije 55 godina osnovan je Hrvatski radio Otočac. O povijesti samoga HRO-a navest ćemo neke detalje koji se mogu pronaći i na službenoj stranici (https://hrvatski-radio-otocac.hr/radio/o-radiju/).

Radio Otočac počeo je raditi 2. kolovoza 1966. godine i time se svrstao među starije radio postaje u Hrvatskoj. Ubrzo se ustalio dnevni program u trajanju od tri sata. Informativni, obrazovni, glazbeno – zabavni sadržaji bili su temeljna orijentacija programske ekipe radija sve do početka Domovinskog rata. Tadašnja radio stanica djelovala je u sastavu Narodnog sveučilišta Otočac. Osim osnovne zadaće dnevnog informiranja o društvenim zbivanjima u tadašnjoj općini Otočac, radio početkom devedesetih godina dobiva neku novu ulogu.

Ratna razaranja grada, organizirani počeci obrane, osnivanje Kriznog štaba i organizacija života u ratnim uvjetima sastavnim su dijelom ratne svakodnevnice grada o kojima izvještava lokalni radio. Radio se tada „više ne gasi“, počinje s emitiranjem programa uživo, noćnog programa za branitelje u rovovima, radio diše sa gradom u patnji, prkosu, ponosu…

Izboren je tada i naziv Hrvatski radio Otočac, dobivena je i kasnija borba za frekvencije uz potporu brojnog slušateljstva (8000 potpisa peticije slušatelja iz Otočca, okolice i Hrvatskog primorja koje čuvamo u našoj radijskoj arhivi).

Radio ostaje i dalje vjerujemo važnim sudionikom svih događanja u Otočcu i širem okruženju. Sadašnjom koncesijom šire gradske razine nastojimo ostvarivati svoju javnu ulogu kroz pravodobnu, istinitu, objektivnu informaciju, ne samo kao pasivni kroničar već živi organizam koji stvara i potiče, a koliko u tome uspijevamo ostaje javnosti i našim slušateljima na ocjenu.
Jedina stalnost u radu kao i svakodnevnom životu su mijene, s bogatstvom svojih teških ali i lijepih trenutaka.

Jedina želja je da glas vašeg i našeg Hrvatskog radio Otočca traje i daleko u budućnosti…

Izvor: Hrvatski radio Otočac

G.N.P/HRO

Comments are closed.

More in Obljetnice
Otočac
Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

OTOČAC – Grad Otočac povodom sutrašnjeg državnog praznika (Dan antifašističke borbe), 22. lipnja dozvoliti će rad ugostiteljskim objektima do 24:00...

Close