Najnovije

Branislav Šutić je četiri godine uništavao Otočac. I slijedeće četiri opet on odlučuje o svemu!

21 lipnja, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Branislav Šutić je četiri godine uništavao Otočac. I slijedeće četiri opet on odlučuje o svemu!
Politika
0

Prije tri dana konstituirano je Gradsko vijeće Grada Otočca i tom je prilikom za predsjednika vijeća izabran Tino Ostović iz platforme „Budi svoj“ koja je osvojila četiri mandata. Iako se očekivalo da će ta platforma izabrati Stjepana Kostelca za partnera u borbi za boljitak grada i građana Otočca s obzirom da je na izborima osvojio šest vijećničkih mandata, oni biraju Branislava Šutića i HDZ. Sada je više nego jasno da to nisu odlučili niti vodeći ljudi platforme „Budi svoj“ niti Branislav Šutić.

Prelaskom Mateja Šporčića, koji je dan prije konstituirajuće sjednice bio član stranke Lipo a onda su ga „iznenada“ preplavili nezavisni osjećaji, broj mandata platforme „Budi svoj“ povećan je na pet. I opet nedovoljno za većinu u vijeću. Očito već dogovoreni aranžman sada se i realizira. Branislav Šutić i njegova dva vijećnika spremno dižu ručice za prijedlog platforme „Budi svoj“ i vijeće se konstituira.

Ne vjerujemo da baš svi vijećnici platforme „Budi svoj“ boluju od amnezije i da su zaboravili tko je Branislav Šutić. Ako su i zaboravili evo im kratki podsjetnik. Branislav Šutić je političar koji je za vrijeme svoga predsjedanja Gradskim vijećem Otočca od 2017. do 2021. godine napravio toliko štetu razvoju i ugledu Grada Otočca kakvu vjerojatno za našega života nitko neće više napraviti. Prve godine mandata je ukinuo sredstva za sport, kulturu, tradicionalne manifestacije kao što su Eko-etno i Smotra folklora. Sjećaju li se u vladajućoj većini Šutićevog pokušaja gašenja Hrvatskog radio Otočca? A pokušaja zaustavljanja izgradnje dječjeg vrtića? A 2020. godine kada je Otočac isključivo zbog Branislava Šutića bio jedini grad u Hrvatskoj koji nije imao proračun? Naravno da se sjećaju.

Nije nam namjera potpirivati strasti i huškati građane protiv novoga gradonačelnika i novoga predsjednika Gradskog vijeća. Znaju oni i sami da su sada u Gradskom vijeću Otočca odnosi snaga takvi da ih Branislav Šutić sa svoja tri mandata može ucjenjivati. Jer bez ta tri glasa oni nemaju većinu. Dajmo im priliku da dokažu svoje poštene namjere prema boljitku grada i građana Otočca. I podsjetimo ih da je Šutićev ego jači od svih stranačkih stega!  

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in Politika
Konstituirano Gradsko vijeće Grada Otočca!

Sa početkom u 13 sati počela je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca na kojoj je od 13 bilo prisutno...

Close