Najnovije

Izglasan rebalans proračuna Grada Otočca za 2022. godinu

11 svibnja, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Izglasan rebalans proračuna Grada Otočca za 2022. godinu
Politika
0

OTOČAC – Jučer je na šestoj sjednici Gradskog vijeća Grada Otočca većinom glasova izglasan rebalans proračuna Grada Otočca, čime su ukupni planirani prihodi te rashodi povećani za 6.710.240,00 kn u odnosu na proračun koji je donesen u prosincu 2021. godine, te sada oni iznose 126.451.395,00 kn.  

Rebalans proračuna bio je potreban zbog objektivnog povećanja troškova ranije planiranih projekata, kao što su izgradnja skloništa za napuštene životinje, modernizacija javne rasvjete u svrhu uštede troškova javne rasvjete do 70 %, koja će se financirati kreditnim sredstvima Hrvatske banke za obnovu i razvitak uz kamatnu stopu od 0,1 %, provedbe odluke o preustroju i djelokrugu rada Jedinstvenog upravnog odjela, sufinanciranja produženog boravka za učenike Osnovne škole Zrinskih i Frankopana, stipendiranja učenika deficitiranih zanimanja i izgradnje biste dr. Franje Tuđmana.

Rebalansom proračuna predviđena je i obustava obveze sufinanciranja projekta izgradnje infrastrukture širokopojasnog pristupa koji će na sebe preuzeti Grad Gospić temeljem ranije donesene odluke o osnivanju trgovačkog društva u većinskom vlasništvu Grada Gospića, a koji će unatoč tome, biti proveden na području Grada Otočca i Općine Plitvička Jezera, kako je definirano ugovorom s Europskim fondom za regionalni razvoj.

Osim rebalansa proračuna na sjednici Gradskog vijeća većinom glasova donesena je Odluka o izradi IV. izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Otočca, prodaja objekta nekadašnjeg hotela „Gacka“ te je potvrđen prethodni izbor gđe. Nade Avsec, za ravnateljicu Gackog pučkog otvorenog učilišta u Otočcu.

Goran Bukovac, gradonačelnik

Foto: Grad Otočac

Comments are closed.

More in Politika
Pitanja Kluba vijećnika stranke LiPO otočkoj gradskoj vlasti

Na adresu portala primili smo dopis Kluba vijećnika stranke LiPO u kojem su postavili pitanja aktualnoj gradskoj vlasti. Dopis objavljujemo...

Close