Najnovije

Uvodna riječ ili zašto još jedan portal?

21 srpnja, 2017 | by G.N.P
Uvodna riječ ili zašto još jedan portal?
Stav
0

Današnji Otočac nije baš za usporedbu sa onim iz 1991-e. Nema pušaka po gradu, nema JNA i granatiranja, ali nažalost nema ni zajedništva koje je obilježilo te rane 90-e. Neka su druga vremena, digitalno je doba, ljudi su se otuđili i komuniciraju sa prijateljima putem društvenih mreža. Portali su postali mjesto gdje se može dobiti mnogo informacija.

Npr. o tome gdje se održava kakva sportska aktivnost, koliko je tko imao promila alkohola a pogotovo su postali mjesto gdje se promoviraju razne političke ideje. Postali su i mjesto gdje se nekoga može slobodno napadati ako ne zastupa te iste političke ideje. Portal gacka053.com pokrenut je sa ciljem širenja tolerancije među građanima Otočca neovisno kojoj političkoj opciji pripadaju, neovisno o tome da li navijaju za Dinamo ili Hajduk kao i o tome da li vole slušati Thompsona ili Hladno pivo. Nećemo promovirati niti jedan grad osim Otočca i područja Gacke doline. Nećemo počinjati članke sa “dobro jutro gospodine predsjedniče”. Nećemo izmišljati članke koji počinju sa “navodno” samo zato da bi neku osobu ili događaj  prikazali lošim.

Naravno da očekujemo napade od onih kojima se objavljivanje istine ili neugodnih činjenica neće sviđati. Protiv njih ćemo se boriti na dva načina, argumentima ako je napad argumentiran i ignoriranjem ako su u pitanju izmišljotine. Tu je i treći način ako ti napadi budu imali elemente nečega što je regulirano zakonom.

Portal će imati i Facebook profil ali komentari neće biti dozvoljeni. Razlog za to je vrlo jednostavan. Ne želimo dovesti čitatelje u napast da kreiranjem lažnog profila vrijeđaju naše neistomišljenike. Ili još gore, da netko završi u zatvoru zbog komentara kojim se krši zakon.

Želimo promovirati grad Otočac i ponašati se prema njemu kao prema svom djetetu. Čak i ako je negdje trava nepokošena ili za Božić na nekom ukrasu pregori lampica, Otočac će uvijek biti naš voljeni grad. Ukratko, naša je misija borba za bolji, ljepši i pravedniji Otočac a očekujemo da u tome imamo i podršku naših čitatelja.

Otočac i Gacka u srcu.

Urednik

Comments are closed.

More in Stav
Evolucija

Nisam imao prilike upoznati Charlesa Darwina, ali kažu da je bio vrlo zanimljiva osoba. Kako se i može pronaći na...

Close