Najnovije

Otvoreno pismo neuvjerljivom Šutiću

9 kolovoza, 2017 | by G.N.P
Otvoreno pismo neuvjerljivom Šutiću
Politika
0

Otvoreno pismo u cijelosti prenosimo sa službene facebook stranice Hrvatskog radija Otočac kojeg potpisuje direktorica Hrvatskog radija Otočac Ruža Orešković.

OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU GO HDZ-a BRANISLAVU ŠUTIĆU
(nakon neutemeljenih i ničim izazvanih napada)

Mora biti teško životni mozaik slagati na neistinama, istodobno prozivajući druge što ih ne slijede… Svi smo različiti i stoga su nam prioriteti posve drugačiji. Kada imamo posla i životnih sadržaja, manje se bavimo sitnim pakostima, smicalicama, podmetanjima…(a možda je samo stvar u karakteru?!) Novinarstvo je častan poziv – ako ga tako shvaćamo. Da smo u Domovinskom ratu u Otočcu toliko pakostili i podmetali jedni drugima , gdje bismo danas bili, s kakvim teretom živjeli i kako bismo se gledali međusobno u oči?! Navela sam to samo zbog činjenice, ipak značajnog i dugotrajnog iskustva u novinarstvu, da bih olako prodala ili bacila u vjetar sve što sam do sada radila. Biti objektivan, odvagnuti izgovorenu riječ, svakako otvoriti put i drugačijem mišljenju nije jednostavan zadatak.

U našem društvu trebali bismo imati jednaka građanska prava.

Žalosti spoznaja da neki imaju obraz kao đon premazan lažima i interesima – osobni razlog zbog kojeg sam prije trinaest godina otišla iz Hrvatskog radio Otočca (i vratila se četiri godine kasnije kada su se okolnosti promijenile), jer savjest je nešto što se ne prodaje, (nekima nepoznat pojam) i opet smetam… Otočac je mala sredina, međusobno se poznajemo. Neki su ustrajni u “pakiranjima”. U tome na odgovornoj funkciji kao glavna urednica i direktorica ( suvlasnica tek 3,55% kao i drugi zaposlenici radija) (NN br. 8/2017. ) ne želim sudjelovati. Vama je, kao bivšem direktoru HROa kroz četverogodišnji mandat, jako dobro poznata vlasnička struktura radija , a uporno plasirate laži. Osim toga, tada ste kao direktor ubirali više proračunskog novca kako iz Grada tako i Županije ( politička podobnost?!). Odgovorno tvrdim da HRO ima dugogodišnju novinarsku slobodu tijekom proteklih mandata gradonačelnika i Barkovića i Kostelca. Zbog čega otvoreno pismo? Zbog Vašeg konkretnog prozivanja !

Kao radijska urednica oštre riječi katkada nastojim ublažiti, ali ako već inzistirate – i naši sugrađani srpske nacionalnosti i njihovi legalni prestavnici imaju i imat će pravo na javno reagiranje. Ovoga puta riječ je o reagiranju koje je svakako potpisala predsjednica MO Podum– Škare gđa Savka Poznić. Kao ozbiljna novinarka i urednica ne bih si dopustila objavu bez potpisa ( poput nekih portala).
Hrvatski radio Otočac, dok sam odgovorna urednica, jednako cijeni sve naše slušatelje, a uvaženi dr.sc Branislave Šutiću, Vama javno poručujem da ste među jednakima. Cijeneći Vašu funkciju predsjednika GO HDZ, podsjećam Vas i kao predsjednika Gradskog vijeća Otočca da imate mogućnost razotkrivati se otočkoj javnosti i putem izravnih prijenosa sjednica na frekvencijama Hrvatskog radio Otočca , a o onima koji vas slijede i oponašaju – reći ću : oprosti im Bože jer, možda, doista ne znaju što čine!

Profesionalnost ostaje kriterij za budućnost, vrijeme čuvamo za male životne, jednostavne i dragocjenije teme, bez daljnjih potreba osobnog komuniciranja!

Ruža Orešković

Comments are closed.

More in Politika, Stav
Tri milijarde korisnika društvenih mreža

Tvrtke Hootsuite i We Are Social provele su istraživanje o fenomenu društvenih mreža u smislu rasprostranjenosti istih među korisnicima. Spominje se rekord iz drugog kvartala ove...

Close