Najnovije

Tiskovna konferencija SDP-a Ličko-senjske županije

19 prosinca, 2019 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Tiskovna konferencija SDP-a Ličko-senjske županije
Politika
0

Danas je održana tiskovna konferencija izbornog stožera SDP-a ličko-senjske županije čije priopćenje objavljujemo u cijelosti:

IZAĐITE NA IZBORE I BIRAJTE NORMALNU HRVATSKU

Dobar dan svima, današnju konferenciju za medije sazvali smo kako bi još jednom svim stanovnicima gradova, općina i naselja Ličko-senjske županije, neovisno o tome kojoj političkoj opciji pripadaju i kojeg kandidata simpatiziraju, skrenuli pozornost na predsjedničke izbore  koji će se održati 22 .prosinca.

Hrvatska je na prekretnici  – važno je izaći na izbore 22.prosinca jer samo tako možemo osigurati normalnu, pristojnu i europsku Hrvatsku koju predstavlja Milanović ili Desno i Desnije.

 HDZ se,  po starom dobrom običaju,  ponovno opredijelio za strategiju laži, podvala i obmana, izlizanih fraza ,a sve sa ciljem stvaranja slike o Zoranu Milanoviću kao “najgorem premijeru” RH.

O uspješnosti HDZ-ove vladavine od 1991. godine zaista ne treba trošiti previše riječi,,,, brojke govore same za sebe,, statistika je neumoljiva. Hrvatska je pod HDZ – ovskom vladavinom  “dogurala” do toga da je 2019. godine samo Bugarska u Europskoj uniji lošija od Hrvatske, i to po standardu i bruto domaćem proizvodu po glavi stanovnika! 

O tvrdnji aktualne, još 20 dana predsjednice, da je “podigla rejting Hrvatske u međunarodnoj zajednici” dovoljno govori podatak da je 2018. godine Hrvatska putovnica najslabija putovnica u europskoj uniji obzirom na broj država  u koje njezini držatelji mogu putovati bez vize!

Nadalje, postoji li ijedna zemlja u kojoj predsjednik nakon 5 godina mandata izjavi da je tajna služba korumpirana?

O odnosu sa Zdravkom Mamićem, Milanom Bandićem i ostalom “kremom” ovog društva zaista ne bi trebalo trošiti rijeći . Toliku degradaciju funkcije predsjednika RH nitko normalan nije mogao niti zamisliti. 

O drugom kandidatu HDZ-a Miroslavu Škori, koji je oko sebe skupio sumnjive tipove poput notornog Velimira Bujanca i njemu sličnih, isto ne treba trošiti previše riječi. Čovjek kojemu bi domet bio, bez stranačke iskaznice HDZ-a, pjevanje na lokalnim feštama sada se predstavlja kao “neovisni” kandidat i “najveći Hrvat”. Hrvat koji je 91. pjevao po Americi. Za mene osobno, kao dragovoljca domovinskog rata, to je uvreda za zdravi razum. Ili,možda , članska iskaznica HDZ-a radi čuda, čak i protiv zdravog razuma?   

Podsjetit ćemo,također,  na citat aktualne predsjednice iz 2015: „Kada sam preuzela funkciju, RH je bila na koljenima, a ljudi puni pesimizma!“ 

E sad, da Vas podsjetimo, bila je to 2015. godina:

 • te je godine  Hrvatska definitivno izašla iz recesije
 • te je godine BDP je narastao 2,5 posto
 • te je godine industrija mjesecima rasla, a izvoz je rastao po dvoznamenkastim stopama
 • potrošnja je porasla, te godine  preko 4 posto
 • te godine smo smanjili porez na dohodak ___pa su rasle i plaće
 • te godine smo manjak u proračunu smanjili sa 25 na ispod 10 milijardi kuna
 • te smo 2015. godine osigurali miran san za 55.000 naših sugrađana opterećenih kreditima u švicarskom franku – to je istina.

             Bila je to uistinu prekretnica!

Međutim , možda je aktualna predsjednica još jednom pobrkala vrijeme, pa je vjerojatno  mislila na 2009 godinu , kada je Hrvatska zaista, kako ona kaže BILA NA KOLJENIMA, što više, Zoranu Milanoviću i njegovoj vladi ostala je doslovno “spaljena zemlja”.

 • kada je bivši šef  Kolinde, Plenkovića i Jandrokovića,  premijer Sanader završio iza rešetaka,
 • kada je BDP pao za 10 posto, 
 • kada se tadašnja HDZ vlada zadužila 100 milijardi kuna, 
 • kada je uveden harač ili krizni porez, 
 • kada su za  6 posto smanjene plaće u javnom sektoru,
 • kada je minus u proračunu počeo rasti do neslućenih 25 milijardi u 2011. godini

Zato je Hrvatska i danas na prekretnici , i građani imaju priliku izabrati tko će biti predsjednik Hrvatske. Da li će to biti:

 • 1. Aktualna predsjednica koja je svoj mandat obilježila aferama, skandalima, lažnim obećanjima o “najrazvijenijoj zemlji svijeta”, selidbi u “Visoku”, sramoćenju Hrvatske, pogodavanju krupnom kapitalu, druženju sa kriminalcima, pomilovanjima najgorih kriminalaca 
 • 2. Drugi kandidat HDZ-a Miroslav Škoro, osoba kojoj je isti taj HDZ sve dao, osoba kojoj bi jedan od prvih poteza bilo pomilovanje osuđenog ratnog zločinca odgovornog za zvjerska mučenja i ubojstva 43 civila, od kojih i 12 godišnju djevojčicu. Sigurno je da bi i Velimir Bujanec dobio mjesto savjetnika u Uredu predsjednika. 
 • Ili kandidata pod rednim brojem 7.  napredne, civilizirane, normalne Hrvatske, Zorana Milanovića, koji jedini može vratiti povjerenje i dostojanstvo instituciji predsjednika države… Jer ima karakter,,, jer je državnik, ima svoj stav i svoje mišljenje koje je potrebno Hrvatskoj,,, zato jer je u najtežim trenucima za Hrvatsku pokazao da se može nositi i s najvećim krizama i izazovima. …Zato jer je jedini koji je pokazao, na slučaju Švicarskog franka, da su mu interesi građana važniji od interesa moćnog bankarskog sustava i krupnog kapitala, koji je zajedno sa svojom vladom spasio od propasti 55.000 građana, 

                 Izbor je jednostavan: 

 • Birajte pravdu umjesto nepravde
 • Birajte građansku i modernu Hrvatsku umjesto nazadnjačke crne Hrvatske
 • Birajte normalnu umjesto nenormalne Hrvatske
 • Birajte stabilnost umjesto afera 

I zato, ponovno apeliram na sve stanovnike gradova, općina i naselja Ličko-senjske županije, neovisno o tome kojoj političkoj opciji pripadaju i kojeg kandidata simpatiziraju, naročito na one neodlučne koji misle da ne mogu ništa promijeniti, izađite na izbore 22. prosinca i glasajte za Zorana Milanovića jer ovo je borba za budućnost naše zemlje.

Ne smijemo dopustiti da Hrvatska ode u mrak ekstremne desnice i populizma

Ne smijemo dopustiti da sramote Hrvatsku.

Ne smijemo dopustiti da pobijede laž i lopovluk.Ovo su izbori između dvije Hrvatske- normalne europske ,okrenute budućnosti i nazadne populističke Hrvatske koja nudi prošlost.

Pozivamo vas da se odazovete na izbore, zaokružite kandidata koji jamči jednake uvjete za sve,,, kandidata kojemu je mali čovjek vredniji od krupnog kapitala,,, odaberimo u kakvoj ćemo zemlji živjeti,,, svoju sudbinu krojimo sami! 

Pozivamo vas i da se odazovete na izbore kako bismo spriječili mogućnost krađe glasova.??

Glas za Zorana Milanovića  glas je  za normalnu Hrvatsku. 

Ne zaboravite da je glas za Škoru i Kolindu glas za Bujanca.

Mi vjerujemo u normalnu Hrvatsku i vjerujemo u Vas !

                    Otvoreni smo za pitanja.

Comments are closed.

More in Politika
Otočac
12. sjednica Gradskog vijeća – 16. prosinca

OTOČAC – Za 16. prosinca 2019.godine s početkom u 12:00 sati sazvana je 12.sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca koja će...

Close