Najnovije

Porezni inspektor Nikola Ladišić – Braja proglašen krivim za kazneno djelo klevete na štetu gradonačelnika Stjepana Kostelca

14 svibnja, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Porezni inspektor Nikola Ladišić – Braja proglašen krivim za kazneno djelo klevete na štetu gradonačelnika Stjepana Kostelca
Pravosuđe
0

Već je otrcana fraza o sporosti i dostižnosti pravde. Desi se ponekad da u toj izreci ima i istine. Upravo se to dogodilo ovih dana kada je Općinski sud u Gospiću u prvostupanjskom postupku proglasio krivim Nikolu Ladišića – Braju za kazneno djelo iz članka 149. st. 2. – kleveta.

To je epilog višegodišnjeg sudskog postupka koji je pokrenuo gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac zbog bezobzirnog iznošenja neistina u medijima od strane poreznog inspektora Nikole Ladišića – Braje. Naime, Braja je prije 4 godine na predizbornom skupu u Ličkom Lešću izjavio da je Stjepan Kostelac gradonačelnik protiv kojega se vodi najviše kaznenih postupaka u Hrvatskoj. Ničim to nije dokazao i to je sada došlo na naplatu.

Sud je presudio da Nikola Ladišić – Braja mora platiti 30 dnevnih iznosa što preračunato iznosi 3 tisuće kuna. Ovo je svakako i upozorenje svima koji u medijskom prostoru iznose neistine i na taj način nanose štetu časti i ugledu pojedinaca.

G.N.P

Comments are closed.