Najnovije

Reagiranje uprave Doma zdravlja Otočac na iznesene neistine Jasne Orešković Brkljačić

10 svibnja, 2021 | by G.N.P
Reagiranje uprave Doma zdravlja Otočac na iznesene neistine Jasne Orešković Brkljačić
Priopćenja
0

Na adresu portala primili smo priopćenje uprave Doma zdravlja Otočac i objavljujemo ga u cijelost.

Moramo odmah na početku priopćenja naglasiti da Dom zdravlja Otočac na čelu sa ravnateljicom Herminom Rznić, te predsjednikom Upravnog vijeća Slavenom Prpićem nije pred blokadom.

Dom zdravlja Otočac je zdravstvena ustanova koja se godinama unatrag bori sa negativnim rezultatom zbog manjka sredstava, a s gubitkom od 11 milijuna kuna gospođa Jasna Orešković Brkljačić je vrlo dobro upoznata jer je i sama bila zaposlenica Doma zdravlja Otočac do 09.veljače 2020. godine na radnom mjestu Voditelja općih, pravnih i kadrovskih poslova.

Gubitak Doma zdravlja na kraju 2018. godine pod vodstvom Branislava Šutića iznosio je 6.908.198 kuna što je ukupan akumulirani gubitak kroz godine.

Dug je 2019. iznosio 9.102.066  kuna od čeka su milijun kuna kamate farmaceutskoj kući Phoenix zbog nepregovaranja bivše uprave za sklapanjem ugovora o otplati duga. Moramo naglasiti da je zbog Šutićevog odbijanja suradnje sa Phoenix farmacijom Dom zdravlja u godini dana platio skoro 6 milijuna kuna dugovanja od čega su samo kamate milijun kuna.

Godine 2020. stvarni manjak prihoda je 1.261.736 kuna i to najviše zbog pandemije koronavirusa  a akumulirani je 10.363.802

Dolaskom Branislava Šutića na mjesto ravnatelja, gospođa Orešković-Brkljačić u Domu zdravlja zaposlena je kao zamjena za porodiljni dopust Jadranke Jerković Stojanović na radno mjesto Voditelja ekonomsko-pravnih poslova sa bruto plaćom od 10.660,33 kuna.

Istekom porodiljinog dopusta zaposlenice na čije je mjesto bila raspoređena kao zamjena, dotičnoj je produžen ugovor kao redovno zaposlenje ali sada na radno mjesto Voditelja općih, pravnih i kadrovskih poslova tako da je isto radno mjesto podijeljeno na dvije osobe. Gospođa Orešković Brkljačić se udajom preselila u Gospić te je samim time i ostvarivala pravo na naknadu putnih troškova koji su mjesečno iznosili i preko 2.000,00 kuna a zaposlenica kojoj je bila zamjena radila je do tada isti posao i nije imala putne troškove. Na ovakav način a zahvaljujući Branislavu Šutiću gospođa Orešković Brkljačić je bila zaposlena u Domu zdravlja u periodu od 20.01.2018. do 09.02.2020. godine kada je sama sporazumno prekinula radni odnos.

Također je iznesena neistina da je sadašnji župan Milinović smijenio Branislava Šutića. Isti je samovoljno otišao 31.12.2018. godine kada ga je gospođa Orešković-Brkljačić i odjavila bez prethodne suglasnosti Upravnog vijeća čime je počinila prekršaj.

Što se tiče otvaranja fizikalne medicine i rehabilitacije pri Domu zdravlja Otočac netočan je podatak da fizikalna radi na 20% ugovorenih sredstava.

Nova djelatnost fizikalne medicine i rehabilitacije u Domu zdravlja Otočac otvorena je 01.05.2021. godine te je ista ugovorena  s HZZO-om na pola radnog vremena odnosno 50% mjesečnog iznosa od 36.564,93 kune iz čega će se financirati dvije novozaposlene osobe a ne četiri kako je navedeno. Fizikalna djelatnost u Ličko-senjskoj županiji već postoji u Senju i Gospiću pa prema tome Ministarstvo zdravstva ne dozvoljava ugovaranje iste djelatnosti u našoj županiji na puno radno vrijeme jer to su standardi koje propisuje Ministarstvo. Nadalje, niti jedan župan ili dožupan to ne može mijenjati što bi gospođa Orešković Brkljačić trebala i znati s obzirom da je radila na gore navedenim poslovima i bavila se ugovorima s HZZO-om.

Rvnateljica DZ Otočac Hermina Rznić, dipl. oec.

Predsjednik Upravnog vijeća DZ Otočac Slaven Prpić, dipl. uč.

Comments are closed.

More in Priopćenja
Pamflet Šutića, Jankovića i Sigurnjaka

Priopćenje gradonačelnika Grada Otočca Stjepana Kostelca: Godine 2013. je Branislav Šutić na lokalnim izborima rušio HDZ u čemu je i...

Close