Najnovije

Projekt “Zaželi”: Projekt kroz oči korisnika

27 listopada, 2020 | by G.N.P
Projekt “Zaželi”: Projekt kroz oči korisnika
Promo
0

Provedba projekta „Zaželi-program zapošljavanja žena“ u vrijeme korona krize itekako je pokazala važnost provedbe projekata socijalnog karaktera.

Koliko je projekt bitan za starije i nemoćne osobe na području Otočca, saznali smo u razgovoru s nekoliko korisnika tijekom listopada. Svi ispitani korisnici izjavili su da žive sami te da ukoliko i imaju djecu, žive daleko i nisu u mogućnosti brinuti se svakodnevno o njima. Ovisno o fizičkom zdravlju korisnika, sudionice projekta dolaze češće ili rjeđe, nabavljaju namirnice, pomažu u čišćenju domaćinstva, kuhanju i dostavi lijekova. Korisnici su naglasili i da im je veoma bitno društvo te razgovor koji im obogati dan te da veoma cijene trud sudionica projekta, čijim su radom jako zadovoljni. Djeca korisnika su također veoma zadovoljna sudjelovanjem roditelja u projektu jer je i njima olakšana briga za roditelje.

Korisnici smatraju da primaju dovoljno higijenskih i ostalih potrepština te kao najveću promjenu u odnosu na vrijeme prije početka projekta, naglašavaju redovno čišćenje i brigu. Ne nedostaju im niti lijekovi, niti hrana jer sve što im zatreba, sudionice u kratkom vremenu nabave. Pojedini korisnici bi nadodali češće dolaske skrbnica dok su ostali zadovoljni brojem posjeta.

Projekt se provodi već godinu i mjesec dana te se iz razgovora s korisnicima može zaključiti kako je projekt „Zaželi–program zapošljavanja žena“ ne samo ostvario pozitivan utjecaj na nezaposlene žene već i značajno doprinio poboljšanju kvalitete života starijih i nemoćnih na području Otočca.

Podsjećamo, projekt je ukupne vrijednosti 1.723.165,58 kn u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. za razdoblje od 24 mjeseca. Nositelj projekta je Grad Otočac, a partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Gospić i Centar za socijalnu skrb Senj.

Projekt je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda.

Gacka d.o.o / T.B

Comments are closed.

More in Promo
Listopad na Plitvičkim jezerima u znaku promotivnih cijena

PLITVIČKA JEZERA – U NP-u Plitvička jezera mjesec listopad je u znaku promotivnih popusta. Prepustite se odmoru u prirodi i...

Close