Najnovije

Barkanovci sudjelovali na međunarodnoj biciklističkoj utrci Kamenjak Rocky Trails

travanj 13th, 2019 | by G.N.P
Barkanovci sudjelovali na međunarodnoj biciklističkoj utrci Kamenjak Rocky Trails
Sport
0

PREMANTURA – Kao i u posljednjih nekoliko godina prošli vikend bio je rezerviran za važnu međunarodnu biciklističku utrku Kamenjak Rocky Trails. U Premanturi je u subotu održana XCO, a dan nakon XCM utrka sa izrazito jakom međunarodnom konkurencijom, a razlog je što su se bodovi skupljali osim za hrvatski kup tako i za svjetski. Na utrci su osim hrvatskih natjecatelja sudjelovali i natjecatelji iz zemalja poput: Italije, Slovenija, Njemačka, Češka, Estonije, Bjelorusije… Utrke su rangirane kategorijama UCI 1 i UCI 3.

Nakon subotnjeg idiličnog vremena u nedjelju je nastupilo kišovito i hladno vrijeme koje je organizatorima predstavljalo probleme. Nedjeljni maraton vožen je na poluotoku Kamenjak. Staza je bila kružnoga oblika sa jednim krugom od 20 km i uvodnim dijelom od 3 km. Natjecatelji su ovisno o kategorijama vozili različiti broj krugova. Iako staza maratona nema izraženu visinsku razliku oštro kamenje i brze promjene ritmova vožnje zajedno sa kišnim vremenom iscrpljivale su natjecatelje. Kiša je natjecateljima otežala stazu, postala je skliska i blatnjava, pa je i sam završetak utrke bio veliki poduhvat.

Biciklistički klub Barkan-Otočac je imao svoje predstavnike na ovoj vrlo zanimljivoj utrci. U nedjelju, 07.04.2019. na 6. XCM Kamenjak Rocky Trail UCI C3 vozili su članovi BK Barkana i to u dvije kategorije. Alen Marić, u kategoriji sport koja je vozila tri kruga (63 km), nije završio utrku, dok je Toni Marić u kategoriji juniora vozio dva kruga (43 km) te završio na 15. mjestu, a od hrvatskih natjecatelja na 5. mjestu.

Rezultati utrke dostupni su OVDJE.

A.M

foto: A.M

 

Comments are closed.

More in Sport
U subotu završni turnir regionalne lige u ženskoj košarci

CRIKVENICA – U subotu 13.4.2019.g. u dvorani OŠ „Zvonko Car“ u Crikvenici odigrava se u sklopu regionalne lige djevojčica -2006.god...

Close