Najnovije

Dodijeljena priznanja najboljim otočkim sportašima u 2020. godini

12 ožujka, 2021 | by G.N.P
Dodijeljena priznanja najboljim otočkim sportašima u 2020. godini
Sport
0

Večeras su u otočkoj kuglani podijeljena priznanja najboljim otočkim sportašima u 2020. godini. Priznanja su dodijeljena u šest kategorija a zbog epidemioloških mjera sama ceremonija dodjele je trajala kratko.

NAJBOLJI SPORTAŠ GRADA OTOČCA U 2020. GODINI:

MATEJ BRONZOVIĆ član Malonogometnog kluba Otočac

Matej Bronzović je igrač MNK Otočac od kadetskog uzrasta i od tada pokazuje iznimne rezultate u malom nogometu. S kadetima i juniorima MNK Otočac bio je sudionik završnice prvenstva Hrvatske. Na temelju postignutih rezultata bio je pozvan na pripreme reprezentacije Hrvatske te je na pripremnom treningu na otoku Rabu odigrao vrlo zapaženu ulogu. Matej Bronzović je sa svojom ekipom CB Extreme osvojio kadetski malonogometni turnir Mario Cvitković Maka, međužupanijski Coca-Cola Cup i još nekoliko turnira u regiji. Trenutno je standardni član i seniorske ekipe što je zaslužio svojim vrhunskim igrama i zalaganjem, a upisao se u strijelce i u seniorskoj ekipi. Matej Bronzović paralelno s malim nogometom trenira i igra i veliki nogomet za juniore NK Otočac u IV. HNL Zapad te je i tamo vrlo zapažen igrač.

NAJBOLJA SPORTAŠICA GRADA OTOČCA U 2020. GODINI:

KARLA GAVRIĆčlanica Ženskog košarkaškog kluba Otočac

KARLA GAVRIĆ je rođena 28. 10. 1995.godine. Košarku počinje igrati 4. razredu osnovne škole kada se aktivno uključuje u rad košarkaške sekcije.  Na županijskim  natjecanjima  bila je redovito naš najbolji igrač i strijelac. U srednjoj školi nastavlja s odličnim igrama na županijskim prvenstvima.
Članicom ŽKK Otočac postala je 2007.godine, a iskazala se kao najmlađa igračica igrajući u prvoj ekipi.  U sezoni 2020./2021. Klub je postao članom Prve lige za žene, te u ovom jakom sustavu natjecanja Klub odigrava utakmice protiv respektabilnih ekipa.

Igračica je prve postave ekipe ŽKK Otočac, a posebno se istaknula svojom igrom i brojem postignutih koševa protiv ekipa: Žkk „Folka“ iz Zagreba  s postignutih 23 koša,Žkk „Vodica“ iz Vodica s postignutih 9 koševa, Žkk „Salona“ iz Solina s postignutih 17 koševa, Žkk „Orke“ iz Zagreba s postignutih 11 koševa, Žkk „Jabuka“ iz Zaprešića s postignutih 18 koševa. Zbog svoje ljubavi prema sportu i košarci, Karla upisuje školu za košarkaškog trenera na Hrvatskom institutu za kineziologiju, pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, kojeg je uspješno završila i stekla stručni naziv- trener košarke.

SPORTSKA NADA ZA 2020. GODINU U MUŠKOJ KONKURENCIJI:

IVAN ŽUBRINIĆ član Tae-kwon-do kluba Gacka

Ivan Žubrinić rođen je 20.12.2006.godine s prebivalištem u Otočcu, član je taekwondo kluba Gacke od 2012.godine, učenik je 8.razreda Osnovne škole Zrinskih i Frankopana. Tae-kwon-doom se bavi 8 godina, uspješan je natjecatelj, nositelj je crnoga pojasa 1.POOM (crni pojas za mlađe uzraste do 15 godina ). U 2020.godini nastupio je na 5 turnira u kategoriji kadeta + 65 kilograma na domaćima i međunarodnima natjecanjima.

U natjecateljskoj sezoni osvojio je 5 medalja od toga 2 zlatne, 2 srebrne i 1 brončanu medalju.

  1. mjesto zlatnu medalju osvojio je na natjecanjima :
  2. kategorizirano međunarodno natjecanje “Knin Open 2020″u kategoriji +65 kg
  3. Međunarodno prvenstvo “Pantera Open 2020” u kategoriji +65 kg
  4. mjesto srebrne medalje osvojio je na natjecanjima:
  5. Internacionalni turni “M-2” Vrbovec u kategoriji +65 kg
  6. Kategorizirani turni “Dalmacija Kup 2020 “,Split. u kategoriji +65 kg
  7. mjesto brončane medalje osvojio je na natjecanjima:
  8. Međunarodno natjecanje “Korčula Open 2020” u kategoriji +65 kg.

SPORTSKA NADA ZA 2020. GODINU U ŽENSKOJ KONKURENCIJI:

ELENA JOZING članica Ženskog košarkaškog kluba Otočac

ELENA JOZING je rođena 26. 6. 2004.godine. Učenica je 2.razreda Srednje škole Otočac, zanimanja ekonomist. Posebno se ističe u sportskim aktivnostima ekipnih sportova i to u košarci. Počela je trenirati košarku u 3 razredu osnovne škole kada se aktivno uključuje u rad Ženskog košarkaškog kluba Otočac gdje iskazuje svoju darovitost, preciznost i košarkaške vještine.  Član je ekipe kadetkinja te je u regionalnoj ligi igrajući utakmice protiv igračica iz Pule, Rijeke, Gospića i Rovinja pokazala odlične igre i preciznost pa je više puta bila i najbolji strijelac utakmica. Svoje košarkaške sposobnosti najviše je iskazala na ljetnom košarkaškom turniru u Gospiću iz 2017.godine kada je osvojila nagradu za najboljeg strijelca turnira. Zbog svojih rezultata sudjelovala je u 2019. godini u Delnicama u kampu košarkašica mlađih dobnih kategorija pod vodstvom instruktora Košarkaškog saveza Primorsko-goranske županije. Redovno sudjeluje na Božićnim turnirima u haklu te sa svojom ekipom ima osvojeno 1.mjesto na 2.i 3. Božićnom turniru, 2.mjesto na 4.BT i 3.mjesto na 1.BT.

NAJBOLJI SPORTSKI KLUB U 2020. GODINI JE:

KUGLAČKI KLUB VELEBIT

KK Velebit u sezoni 2019/20 zauzima odlično 6 mjesto u 1.HKL, te je samim time osigurao opstanak. To je i deseta jubilarna godina u kojoj se natječe momčad Velebita. Sezona je bila duga zbog COVIDA 19 i produžena puna dva mjeseca, a rezultati su bili odlični osobito proljetni dio gdje je Velebit osvojio 10 bodova iz 9 prvoligaških utakmica. U jesenskom dijelu prvenstva, kuglački klub Velebit  je osvojio 4 boda i očekuje ga velika borba za opstanak u ligi najboljih hrvatskih klubova. Druga momčad Velebita osvojila je odlično 4.mjesto u 2. HKL, i bili su u utrci do zadnjeg kola da budu najbolji, sezona je također bila duga i završila je krajem lipnja. U jesenskom djelu prvenstva druga momčad Velebita ipak ostvaruje bolje rezultate te se nalazi na 1.mjestu u 2 HKL. Na prvenstvu parova regije Zapad Kuglački klub Velebit je nastupio sa dva para, koji su stekli pravo sudjelovanja na Županijskom natjecanju.

KK Velebit uz dvije sekcije – seniorska 1.momčad i druga momčad, ima i juniore koji su nastupili na juniorskom prvenstvu U23 ekipno, gdje su zauzeli 4.mjesto u regiji  Zapad.

KK Velebit nastupio je i sa jednim parom u kategoriji U14, u Delnicama.

Još jedna vrlo uspješna sezona za kuglače Velebita te se nadamo još boljim rezultatima u 2021. godini.

POSEBNO PRIZNANJE ZA SPORTSKA POSTIGNUĆA:

KATICA PETRLIĆ članica Sportskog kluba Otočac

Katica je ove godine ostvarila zapažene rezultate u nizu trkačkih natjecanja na raznovrsnim podlogama i stazama različitih duljina, i time dokazala svoju svestranost i talentiranost za sport.

U 2019.godini na 8. Karlovačkom ceneru (10 km) od 170 natjecateljica osvojila je 35. mjesto s vremenom 0:50:55, na cross utrci „Lika Night Run“ u organizaciji AK Velebit 2001 povodom dana grada Gospića, održanoj u park šumi Jasikovac, osvojila je izvrsno drugo mjesto, u Korenici na 2. Plitvičkoj Noćnoj utrci održanoj u organizaciji Atletskog kluba Plitvice, u utrci na 10 km Katica Petrlić je odličnim vremenom od 48 minuta i 36 sekunde osvojila 1. mjesto u konkurenciji žena do 29 godina, te 4. mjesto u ukupnom poretku. Na „5. Trku uz Gacku“ na utrci od 5000m u konkurenciji žena osvojila je 2. mjesto s vremenom 23:27. Posljednje službeno natjecanje ove godine bio je 35. Plitvički maraton. Iznimno zahtjevnu polumaratonsku stazu (21 km) istrčala je za 1:56:52 i time osvojila odlično 9. mjesto.

Ukupno 2020. godine uključujući rekreativne i službene utrke Katica je istrčala u pretrčala preko 1100 km (135 trčanja u cijeloj godini ili 3 tjedno). Broj službenih natjecanja zasigurno bi u prvom dijelu bio i veći da nije bilo pandemijskih mjera i velik broj otkazanih utrka.

Važno je napomenuti da je uz sportski život Katica udana i majka troje djece.

Ova nagrada je poticaj Katici Petrlić za daljnje napredovanje i sudjelovanje na još većem broju utrka diljem Hrvatske, ali i poruka svim našim sugrađankama i sugrađanima da se kvalitetni rezultati ostvareni kontinuiranim radom kroz cijelu godinu mogu prepoznati i pozitivno vrednovati.

DENIS MRLA član Streljačkog kluba Fortica

Denis Mrla je član  SK „Fortica” Otočac od 2019. godine i u kratkom roku je od početnika ustreljačkom sportu te nastupajući za svoj klub na HS kupu održanom u Karlovcu 04. 10.2020. godine osvojio 1. mjesto.

Na samom turniru se koristilo isključivo oružje proizvedeno u hrvatskoj tvornici HS Produkt, a natjecalo se 75 strijelaca iz cijele Hrvatske. Denis Mrla je osvojio 1. mjesto pucajući iz najmanjeg pištolja ikada proizvedenim u HS Produktu što je veliki uspjeh s obzirom na konkurenciju na tom natjecanju.

TAE-KWON-DO KLUB „GACKA“


Taekwondo klub Gacka osnovan je 1990. godine. U ratnome periodu je imao kratki prekid svoga djelovanja na području Grada Otočca.Klub je osnovan na inicijativu nekolicine zaljubljenika u ovaj borilački olimpijski sport. Kroz svoje tridesetogodišnje djelovanje u Klubu je sudjelovalo više od 1500 pobornika taekwondo vještine.
Svojim radom i upornim treniranjem iz kluba je za nositelje Crnog pojasa položilo 40 polaznika od 1. do 5. dana.
Članovi kluba su na raznim međunarodnim (svjetskim, europskim) prvenstvima osvajali medalje te postigli značajne rezultate. Na prvenstvima Hrvatske u kategorijama kadeta, juniora i seniora Klub ima zapažene rezultate gdje su pojedini članovi nastupali za reprezentaciju Hrvatske na Europskim prvenstvima.

Kroz svoje djelovanje na osnovu programa Hrvatskog Taekwondo saveza Klub je provodio predložene aktivnosti te je kroz seminare sudačke, trenerske i ispitivačke osposobljavao svoje članove za određene aktivnosti koje će raditi u klubu. Klub ima tri licencirana trenera, koji su licence stekli kroz školovanje Hrvatske Olimpijske akademije i Sportskog Učilišta.

Klub je osnivač svoga turnira u svom gradu  „Gacka Open“ koji slavi 20 godina svoga postojanja te uzornom organizacijom je stekao povjerenje organizacije Prvenstva Hrvatske u svim kategorijama. „Gacka Open“ je kategorizirani turnir od strane hrvatskog taekwondo saveza.

U 2020.godini pored odrađenih seminara za trenere, sudce i ispitivače, članovi Kluba su sudjelovali  na 5 turnira i osvojili su 15 medalja. (4 zlatne medalje, 7 srebrnih medalja, 4 brončane medalje). Članovi kluba održavaju treninge svakodnevno,  vrši se ispitivanje za školske pojaseve i stjecanje zvanja Crnog pojasa na razini Hrvatskog Taekowondo saveza.

ZSUGO

Comments are closed.

More in Sport
PAK Annapurna na Velebitu održala visokogorsku edukaciju

U nedjelju 28. 2. 2021. godine, na inicijativu Visokogorske sekcije HPD Garjevica iz Čazme, Avanturistički klub Annapurna je na Sjevernom...

Close