Najnovije

Američki Virtuoso uvrstio Hrvatsku među top 5 svjetskih destinacija za 2020. godinu

23 listopada, 2019 | by G.N.P
Američki Virtuoso uvrstio Hrvatsku među top 5 svjetskih destinacija za 2020. godinu
Turizam
0

Američki Virtuoso uvrstio Hrvatsku među top 5 svjetskih destinacija za 2020. godinu

Prema rezultatima Virtuosa, prestižnog američkog udruženja agencija za luksuzna putovanja, Hrvatska je za 2020. godinu uvrštena među top 5 svjetskih destinacija u čak tri kategorije!

U kategoriji najpopularnije emerging, odnosno brzorastuće destinacije Hrvatska je zauzela prvo mjesto te je iza sebe ostavila Antarktiku, Island, Japan i Portugal, dok je u kategoriji najboljih destinacija za milenijalce naša zemlja zauzela visoko treće mjesto iza Grčke i Balija, a ispred Islanda i Kambodže. Hrvatska je u kategoriji najbolje globalne destinacije zauzela peto mjesto, a ispred su Italija, Grčka, Francuska i Japan.

„Hrvatski turizam u segmentu dalekih tržišta najveći turistički promet ostvaruje upravo iz SAD-a. Ovaj izvještaj koji dolazi od strane prestižnog udruženja poput Virtuosa dodatno potvrđuje odličnu poziciju koju naša zemlja uživa na nama iznimno važnom američkom tržištu te potvrđuje da je Hrvatska u društvu vodećih odredišta za goste istančanog ukusa“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, naglasivši kako je u dosadašnjem dijelu godine s tržišta SAD-a ostvareno gotovo 627 tisuća dolazaka i preko 1,7 milijuna noćenja što predstavlja rast od 12 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

HTZ

Comments are closed.

More in Turizam
Otočac nastavlja bilježiti uspješne turističke rezultate

OTOČAC – Prema raspoloživim podacima iz sustava e-Visitor na dan 30. rujna 2019. godine, ukupno je registrirano 379 smještajnih jedinica...

Close