Najnovije

HTZ organizirao akciju dijeljenje vode u trajektnim lukama Stinica i Split

8 kolovoza, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
HTZ organizirao akciju dijeljenje vode u trajektnim lukama Stinica i Split
Turizam
0

Hrvatska turistička zajednica i ove godine usred glavnog dijela turističke sezone organizira akciju dijeljenja brendirane izvorske vode s natpisom „Welcome to Croatia. Nakon što se voda prošle subote dijelila na graničnim prijelazima Rupa, Bregana, Macelj i Plovanija, ove su subote bočice osvježenja i dobrodošlice namijenjene brojnim putnicima i turistima u trajektnim lukama Stinica i Split. 

Akciji podjele vode u Trajektnoj luci Stinica priključili su se Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Ivan Radošević, direktor TZ Ličko-senjske županije, Viktor Samaržija, direktor TZ grada Senja, Marin Mušćo, direktor TZ općine Lopar, kao i predstavnici TZ grada Raba.

„U Hrvatskoj je u tijeku sama špica turističke sezone kada u hrvatskim destinacijama na dnevnoj bazi kontinuirano boravi više od milijun gostiju. Velika je to brojka koja potvrđuje kako je naša zemlja vrlo dobro pozicionirana na turističkom tržištu, zbog čega su nam mnogi inozemni ljubitelji putovanja i ukazali svoje povjerenje. Putem ove akcije želimo im se zahvaliti na simboličan način, a kako su prisutne velike gužve i vrućine našim gostima želimo olakšati vrijeme čekanja te im pružiti osjećaj dobrodošlice“, izjavio je direktor Staničić, nadodavši kako će se u ove dvije trajektne luke podijeliti 30.000 bočica vode.

„Od početka godine bilježimo odlične turističke rezultate, na 95 posto noćenja smo iz rekordne 2019. godine, smještajni kapaciteti i naše destinacije su odlično popunjene“, izjavio je Radošević, direktor TZ Ličko-senjske županije.

Prigodno brendirane boce vode s porukom dobrodošlice i otisnutim QR kodom, koji vodi na stranicu hrvatskog turizma Croatia.hr, dijele se i u Trajektnoj luci Split gdje mnogi turisti čekaju na ukrcaj i daljnji put prema prekrasnim hrvatskim otocima.

„Izuzetno nam je drago sudjelovati u ovom zajedničkom projektu s Hrvatskom turističkom zajednicom. Svaki znak pažnje i truda naši gosti itekako prepoznaju, oni nam uvijek moraju biti na prvom mjestu jer samo tako možemo opravdati, ali i dugoročno zadržati njihovo povjerenje“, zaključila je Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita.

Inače, trenutno u zemlji boravi 1,1 milijun turista od čega je oko 942.000 stranih. Trenutno imamo najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nizozemske. Gledajući po destinacijama trenutno najviše turista boravi u Rovinju, Medulinu, Viru, Poreču i Umagu.

HTZ / K.M

foto: HTZ / K.M

Comments are closed.

More in Turizam
Siječanj u znaku domaćeg gosta

OTOČCA – Turistička zajednica Grada Otočca objavila je podatke o dolascima i broju noćenja na početku 2022.godine. Tako je siječanj...

Close