Najnovije

Izvrsni turistički rezultati i u kolovozu

7 rujna, 2017 | by G.N.P
Izvrsni turistički rezultati i u kolovozu
Turizam
0

OTOČAC – Petu godinu zaredom Otočac bilježi porast u turističkom prometu.  Godine 2013.  zabilježeno je 16.862 dolaska i 22.095 noćenja , i od tada svaka godina bilježi rastući broj u dolascima i noćenjima.

Po podacima u sustavu eVisitor kolovoz bilježi 6.937 dolaska i 9.693 noćenja što je porast u odnosu na 2016 , kada je zabilježeno 5.461 dolazak i 9.522 noćenja .

Analizirajući podatke od početka godine, Otočac i Gacka bilježe ukupno 37.956 noćenja i 31.169 dolaska što je u odnosu na isto razdoblje lani porast od 27% u dolascima i 10 % u noćenjima . Iz odnosa povećanja broja noćenja i broja dolazaka može se zaključiti da se boravak gostiju produžuje.

Najveći broj noćenja ostvaren je u hotelskom smještaju i to 28.451 noćenje te udio noćenja u hotelskom smještaju iznosi 75 %. I dalje je najveći broj gostiju iz Koreje te tradicionalno vjerni gosti iz Italije, Njemačke, Francuske i Nizozemske.

Hotel “Mirni kutak “ je imao ukupno 11.798 noćenja, hotel “Park exclusive” 8.609 , Hotel “Zvonimir” 5.360 i hotel “Gacka “ 2.685 .

Analizirajući dolaske domaćih gostiju , najviše je gostiju iz Zagreba i Zagrebačke Županije, Splitsko dalmatinske , Primorsko goranske i Zadarske Županije.

Ovo je rezultat do kojeg se moglo dostići samo velikom sinergijom svih sudionika u turizmu kako bi zajedničkim snagama došli do priželjkivanog cilja. Porastom kvalitete i raznovrsnosti ponude, ali i aktivnostima upravljanja destinacijom koje direktor sa suradnicima provodi kroz cijelu godinu, potvrda je i jamstvo da trend u porastu turističkog prometa u Gackoj nije slučajan.

TZ Otočac / G.N.P

Comments are closed.

More in Turizam
Polugodišnji turistički rezultati

OTOČAC – Današnja održana sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Otočca protekla je u ozračju izvješća o aktivnostima i realizaciji...

Close