Najnovije

Odlični trendovi turističkog prometa: u kolovozu ostvareno 93 posto rezultata iz rekordne 2019!

13 kolovoza, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Odlični trendovi turističkog prometa: u kolovozu ostvareno 93 posto rezultata iz rekordne 2019!
Turizam
0

Da su trendovi turističkog prometa u špici ovogodišnje sezone odlični pokazuju i podaci sustava eVisitor prema kojima je u dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj ostvareno oko 1,6 milijuna dolazaka te oko 12 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje kolovoza lani predstavlja rast 20 posto u dolascima i 29 posto u noćenjima. U odnosu na isto razdoblje kolovoza 2019. godine to je 80 posto rezultata u dolascima i 93 posto u noćenjima!

Iznimno dobri trendovi turističkog prometa iz srpnja nastavljeni su i tijekom kolovoza u kojem smo praktički izjednačili rezultat postignut u kolovozu rekordne 2019. godine! Svi dosadašnji rezultati posljedica su vrlo dobre pripreme i provedbe sezone od strane cjelokupnog turističkog sektora i mjera Vlade, ali i činjenice da je naša zemlja najsigurnija turistička destinacija na Mediteranu. U odnosu na rekordnu 2019. godinu trenutno se nalazimo na oko 70 posto rezultata, a najave za ostatak kolovoza pa i rujna su također vrlo dobre“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je za daljnje tijekove najključnije održavanje povoljne epidemiološke slike, pridržavanje svi propisanih epidemioloških mjera i preporuke kao i procjepljivanje stanovništva u što većem broju.  

HTZ / K.M

foto: HTZ

Comments are closed.

More in Turizam
U Opatiji prezentirani odlični turistički rezultati Ličko-senjske županije

OPATIJA – Predsjednik Vlade Andrej Plenković, zajedno s članovima Vlade, sastao se jučer u Opatiji s predstavnicima turističkog sektora, županima...

Close