Najnovije

Održana izborna Skupština TZG Otočca

13 studenoga, 2018 | by G.N.P
Održana izborna Skupština TZG Otočca
Turizam
0

OTOČAC – Jučer je održana izborna Skupština TZG Otočca, izabrana su radna tijela te članovi Skupštine i turističkog vijeća na mandat od četiri godine, a raspravljalo se o izvješću TZG Otočca za 9 mjeseci i prijedlogu programa rada za 2019.

Podatak koji svakako treba izdvojiti je ukupni broj kreveta u smještajnim objektima koji sa 30.9. iznosi 869 kreveta, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine iznosi 20% više kreveta.

Informacijski sustav za prijavu i odjavu turista e-Visitor, u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2018. godine na području Turističke zajednice Grada Otočca zabilježio je ukupno 37.152 dolazaka turista koji su ostvarili 46.652 noćenja, što u odnosu na ostvareni turistički promet u istom razdoblju prošle godine znači 5% više dolazaka i 7% više noćenja. 2018. godinu ćemo ipak pamtiti po dobivanju priznanja kao treća destinacija ruralnog turizma na području Hrvatske.

Prijedlog programa rada donesen je realno i racionalno, no realizacija pojedinih projekata ovisit će o prilivu sredstava, kako iz izvornih prihoda, tako i lokalnih i nacionalnih donatora i uspješnosti apliciranja na razne natječaje na koje će se Turistička zajednica prijaviti tijekom 2019. godine.

U 2019. očekuje se porast smještajnih jedinica na području grada, a temeljem povećanja turističke ponude i povećanog broja kreveta, očekujemo i porast dolazaka i noćenja .Očekivani porast noćenja i dolazaka temeljimo i na planiranoj promotivnoj aktivnosti i intenzivnim promotivnim kampanjama putem društvenih mreža.

Promotivne aktivnosti u 2019. godini temeljit će se na oglašavanju, slanju promo materijala i odlasku na inozemne i tuzemne sajmove te kontinuiranom izlasku u medije koji daju kanal kroz koji se promotivne poruke mogu prenijeti odabranom tržištu i tržišnim segmentima.

TZG Otočca očekuje veliki posao u narednoj godini, a to je: tisak novih promo materijala, reprint postojećih, tisak suvenira i rad na promo filmu destinacije, priprema i realizacija novih programa te unapređenje postojećih.

Naravno, sve to i više ukoliko bude podrške većine GV-a koje do sada nije imalo sluha unatoč dobrim turističkim pokazateljima, zaključak je Turističkog vijeća.

TZG Otočca / M.O

 

Comments are closed.

More in Turizam
Otočac dobitnik priznanja na Danima hrvatskog turizma

Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, koji okuplja između 1500 i 2000 sudionika. Ove godine, 24....

Close