Najnovije

Otočac bilježi izvrsne turističke rezultate

14 kolovoza, 2019 | by G.N.P
Otočac bilježi izvrsne turističke rezultate
Turizam
0

Da turistička sezona nije svugdje podbacila dokazuju i statistički podaci Turističke zajednice Grada Otočca:

Prema raspoloživim podacima iz sustava e-Visitor na dan 30. lipnja 2019. godine, ukupno je registrirano 381 smještajnih jedinica u 125 objekata, što je 8% više smještajnih jedinica i 19% više objekata u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je bilo 353 smještajnih jedinica u 105 objekata. Broj smještajnih jedinica u privatnom smještaju porastao je za 20%.

Broj kreveta na dan 30.06.2019, iznosi 957 kreveta što je povećanje za 12% u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je bilo 857 kreveta. Broj dodatnih kreveta porastao je za 25%. Ukupni kapacitet kreveta (osnovni + dodatni kreveti) na dan 30.06.2019. godine iznosi 1.166 kreveta.

Broj obveznika znatno je porastao te na dan 30. lipnja 2019., godine iznosi ukupno 120 obveznika od čega su 4 hotela i  1 kamp odmorište, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine iznosi 16% više, kada je bilo registrirano 103 obveznika.

Prema raspoloživim podacima iz sustava e-Visitor za prvih šest mjeseci ukupno je ostvareno 18.057 dolazaka i 21.850 noćenja, što u usporedbi s prošlogodišnjim podacima znači 1% više dolazaka i 5% više noćenja.

Najveći broj ostvarenih noćenja bilježi se u hotelima, iako  bilježe pad od 9% u noćenjima.

Privatni smještaj bilježi značajan rast u dolascima i noćenjima. Porast broja privatnih iznajmljivača trebao bi značajnije utjecati i na porast turističkog prometa u privatnom smještaju, ali to uvelike ovisi o angažmanu i prilagodbi novim trendovima u turizmu.

Analizirajući ostvareni broj dolazaka i noćenja po vrstama objekata od 01. siječnja do 30. lipnja 2019. godine, vidljivo je da objekti u domaćinstvu bilježe veću popunjenost u odnosu na prethodne godine.

Analizirajući ostvareni broj dolazaka i noćenja turista po zemljama, vidljivo je da su domaći turisti ostvarili su 37% više dolazaka i 41% više noćenja. Strani turisti ostvarili su 2% manje dolazaka  i 1% više noćenja.

Najveći broj dolazaka i noćenja i dalje ostvaruju turisti iz Republike Koreje, Italije, Njemačke, Kine, Nizozemske.

Statistički pokazatelji u srpnju pokazuju pad dolazaka, ali porast noćenja, dok polovica kolovoza bilježi rast i u dolascima i u noćenjima.

Turistička zajednica Grada Otočca

Foto: https://www.tz-otocac.hr/hr/

 

Comments are closed.

More in Turizam
Novi promotivni stupići TZG Otočca

OTOČAC – Turistička zajednica Grada Otočca uskoro će postaviti dva promotivna stupića na kojem će se putem QR koda moći...

Close