Najnovije

Polugodišnji turistički rezultati

28 kolovoza, 2017 | by G.N.P
Polugodišnji turistički rezultati
Turizam
0

OTOČAC – Današnja održana sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Otočca protekla je u ozračju izvješća o aktivnostima i realizaciji planova za polugodišnje razdoblje. Među brojnim podacima  možemo istaknuti slijedeće:

– Info punkt u središtu Grada postao je nezaobilazno mjesto zaustavljanja domaćih i stranih gostiju, individualaca i grupa, starijih i mlađih dobnih skupina koji se nerijetko odluče na vožnju biciklima, bilo električnih ili mehaničkih.

– Informacijski sustav za prijavu i odjavu turista e-Visitor na području Turističke zajednice Grada Otočca zabilježio je ukupno 17.768 dolazaka turista koji su ostvarili 20.332 noćenja, što u odnosu na ostvareni turistički promet u istom razdoblju prošle godine znači 63% više dolazaka i  46% više ostvarenih noćenja.

– Domaći gosti ostvarili su ukupno 1.611 noćenja što je 22% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Strani gosti ostvarili su 18.721 noćenje što je 58% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prosječna dužina boravka stranih i domaćih gostiju iznosi 2 dana.

– Privatni smještaj bilježi 81% više dolazaka i 15% više noćenja, što znači da se gosti duže zadržavaju na našem području.

– Sveukupno broj postelja do 30. lipnja 2017. godine iznosi  701 postelja  što je 14%  više ukupno postelja.

Predviđa se o da će do kraja godine broj privatnih iznajmljivača i dalje rasti, jer je zadržan uzlazni trend posjeta turista našoj destinaciji zahvaljujući dobroj pripremi sezone i znatno povećanoj marketinškoj aktivnosti.

TZ Otočac/ G.N.P

Comments are closed.

More in Turizam
Godina 2017. Međunarodna godina održivog turizma za razvoj

Ujedinjeni narodi su 2017. godinu proglasili međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj. Rezolucija koja je usvojena još u prosincu 2015....

Close