Najnovije

Sunturist d.o.o. iz Novalje prva turistička agencija iz Ličko-senjske županije nositeljica HGK znaka Hrvatska kvaliteta

23 kolovoza, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Sunturist d.o.o. iz Novalje prva turistička agencija iz Ličko-senjske županije nositeljica HGK znaka Hrvatska kvaliteta
Turizam
0

Tvrtka Sunturist d.o.o. iz Novalje ovih dana je uspješno završila proces za dobivanje prava uporabe znaka Hrvatska kvaliteta/Croatian Quality koji dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora i time postala prva turistička agencija u Ličko-senjskoj županiji koja je stekla ovo pravo.

Znak Hrvatska kvaliteta nose proizvodi koji se proizvode ili usluge koje se pružaju na teritoriju Republike Hrvatske, a udovoljavaju višoj razini kvalitete od one koja je utvrđena zakonodavnim okvirom i normativnim kriterijima za vrstu i kategoriju proizvoda. Znak je priznanje hrvatskom proizvođaču/pružatelju usluge kao i proizvodu/usluzi, a ujedno je i jamstvo potrošaču da je riječ o proizvodu/usluzi koji zadovoljava najvišu razinu kvalitete i predstavlja vrh kvalitete u svjetskoj ponudi.

Temeljem dostavljene dokumentacije i terenske evaluacije Tehničke komisije pri HGK utvrđeno je da Sunturist d. o. o. u potpunosti udovoljava kriterijima propisanih Pravilnikom o znakovima vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda i usluga za dodjelu prava uporabe znaka „Hrvatska kvaliteta“ za uslugu Izletnički programi: Put otoka Paga, Hiking tura Mjesečevom stazom, Biciklistička tura Novaljskim poljem, Kajak tura Paškom uvalom, Yacht tura Akvatorijem otoka Paga.

Sunturist je DMK turistička agencija koja u Novalji i na otoku Pagu djeluje od 1980. godine. Djelatnicima je već više od 40 godina glavni cilj omogućiti klijentima ugodan boravak i zadovoljstvo kroz bogat izbor smještajnih mogućnosti poput apartmana, hotela, pansiona, kampova i glampinga te je svojim radom dokazala da omogućuje uslugu iznadprosječne kvalitete koja se pruža na području Republike Hrvatske.

Sunturist d.o.o. je aktivni dionik u smislu planiranja razvoja destinacije i boljeg povezivanja s ostalim pružateljima usluga, a sve u cilju unaprjeđenja ponude te je za svoj rad ova agencija dobila više nagrada i priznanja. Među njima su i Plaketa Grada Novalje iz područja gospodarstva 2012. godine. te Međunarodna diploma Novosadskog sajma za Srednju i Južnu Europu sa velikom zlatnom medaljom za izniman doprinos razvoju destinacijskog menadžmenta na području Grada Novalje i otoka Paga 2019. godine. Također, Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia 2019 je agenciju proglasila najboljom destinacijskom agencijom u RH za dugogodišnju kontinuiranu kvalitetu usluga i kreativno oblikovanje ponude turističkih programa otoka Paga.

Potrošačima na domaćem tržištu nude se proizvodi i usluge označene različitim neobaveznim oznakama i znakovima koje se temelje na različitim specifičnim svojstvima pojedinog proizvoda ili usluge sa željom da proizvod ili usluga budu različiti i na taj način postanu predmetom njihove pažnje i mogućnost potencijalnog odabira. Potrebe, želje i navike potrošača mijenjaju se tijekom vremena, stoga proizvođači i ponuditelji usluga moraju nalaziti odgovore i prilagođavati se novim izazovima i potrebama potrošača.

„Imajući ovo na umu te vođeni novim trendovima na tržištu i potrebama suvremenih turista/posjetitelja poduzeće Sunturist d.o.o. je organiziran poput integralnog hotela i o svojim gostima brinemo od njihova prijema do ispraćaja. Klijentima koji koriste uslugu smještaja nudimo mogućnost korištenja i brojnih drugih usluga na otoku Pagu, poput 24-satnog prijevoza na destinaciji, hrane i pića u restoranima i klubovima, ulaznica za razna događanja i druge pogodnosti koje zajedno čine Sunturist Club Card“, rekao je Zlatko Škunca, direktor agencije Sunturist d. o. o.

Posebna briga posvećena je osmišljavanju paket aranžmana koji gostima omogućuju korištenje mnogobrojnih usluga kako bi u potpunosti iskusili ljepote otoka Paga i Hrvatske. Doživljaji u kojima se nude paški sir, janjetina, vino Gegić, priča o lunjskoj maslini, ljekovitom bilju i paškoj soli, oduševljavaju svakog posjetitelja. Otkrivanje pješačkih i biciklističkih staza otoka Paga, upoznavanje sa paškom čipkom i suhozidima, starohrvatskim crkvicama, rimskim i prapovijesnim arheološkim nalazištima, očarava ljubitelje prirodnih ljepota i povijesnih znamenitosti.

Širok spektar izleta sastoji se od aktivnih tura poput hikinga, bicikliranja i kajakarenja, izleta brodom, zabavnih i adrenalinskih aktivnosti, party programa, posjeta nacionalnim parkovima i povijesnim gradovima, gourmet i kulturoloških tura na kojima gosti imaju priliku biti u ugodnom društvu vodiča i pratitelja, čuti zanimljive priče i degustirati svjetski poznate autohtone proizvode otoka Paga.

Za sve one koji samostalno žele istražiti okolicu i uživati u jedinstvenim prirodnim ljepotama otoka Paga, agencija Sunturist pruža mogućnost najma broda, bicikla, quada, scootera i automobila. Ponuda doživljaja je dodatno obogaćena prodajom ulaznica za različita događanja poput festivala na plaži Zrće, koncerata, kazališnih predstava i sportskih evenata diljem Hrvatske.

Kvaliteta tih programa i njihove organizacije danas su sve više odlučujući za odabir destinacije, jačanje konkurentske sposobnosti, valorizacije turističkih kapaciteta i potencijala a time i produžetak turističke sezone i gospodarski učinak turizma.

Zahvaljujući voznom parku kojega čine kombiji, shuttleovi, minibusevi, autobusi i vozila VIP kategorije, Sunturist je u mogućnosti organizirati dolazne i odlazne transfere iz Hrvatske i susjednih zemalja, za manje i veće grupe, dok putnicima osigurava udobnu vožnju timom profesionalnih vozača.

„U radu Sunturista, ideja vodilja je svojim radom doprinijeti gospodarskom i sveopćem razvoju svojeg mjesta i otoka Paga na zadovoljstvo njegovih žitelja i njihovih gostiju“, poručuju iz Sunturista.

U suradnji s tvrtkama nositeljima znakova kvalitete, Hrvatska gospodarska komora promovira i podiže svijest potrošača o kvaliteti hrvatskih proizvoda i usluga koje se vizualno prepoznaju po znakovima kvalitete “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko”.

Istraživanje prepoznatljivosti znakova kvalitete kod potrošača pokazalo je da je kao razlog zbog kojih potrošači kupuju hrvatske proizvode označene znakovima kvalitete HGK „Hrvatska kvaliteta“ ili „Izvorno hrvatsko“, 27 % ispitanika navelo kvalitetu hrvatskih proizvoda, dok je njih 30 % navelo kako ima više povjerenja u domaće proizvođače, a 34 % anketiranih kao razlog je navelo poticanje domaće proizvodnje i razvoja kvalitetnih proizvoda i usluga.

HGKŽK Otočac / F.L

foto: Davor Strenja

Comments are closed.

More in Turizam
Odlični trendovi turističkog prometa: u kolovozu ostvareno 93 posto rezultata iz rekordne 2019!

Da su trendovi turističkog prometa u špici ovogodišnje sezone odlični pokazuju i podaci sustava eVisitor prema kojima je u dosadašnjem dijelu kolovoza...

Close