Najnovije

Sutra sjednica Turističkog vijeća TZG Otočca – Nužan rebalans!

12 veljače, 2018 | by G.N.P
Sutra sjednica Turističkog vijeća TZG Otočca – Nužan rebalans!
Turizam
0

OTOČAC – Sutra će se održati sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Otočca. Na dnevnom redu sjednice naći će se izvješće o radu TZG Otočca za proteklu godinu te će se analizirati turistička sezona. Razmotriti će se i izvješće Nadzornog odbora o financijskom poslovanju te izvršenju programa rada u protekloj godini kao i rebalans za 2018. godinu.

Rebalans za 2018. je nužan poradi nedostatka sredstava za potrebe planiranih aktivnosti TZG Otočca, a posljedica je to lošeg proračuna kojeg je vladajuća većina GV Otočca donijela krajem 2017. godine. Od planiranih 450.000 kuna, TZG Otočca zakinuta je za čak 300.000 kn  što to će ozbiljno ugroziti planirane aktivnosti (do te mjere da se neke neće niti održati) i to u vremenu kada su svi pokazatelji u turizmu pozitivni.

Za kraj, razmotriti će se i zamolba privatnih iznajmljivača sa područja Ličkog Lešća o vraćanju turističke kategorizacije, odnosno C razreda kako bi mogli koristiti poticajna sredstva EU fondova.

HRO / TZG Otočca

foto: arhiva

Comments are closed.

More in Turizam
Nagrada TZG Otočca za manifestaciju “Eko etno Gacka”

Manifestaciju “Eko etno Gacka” nagradila je Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova selo”.  Na jučerašnjoj održanoj  sjednici...

Close