Najnovije

Uspješno predstavljanje Ličko-senjske županije na bečkom sajmu turizma

23 siječnja, 2020 | by G.N.P
Uspješno predstavljanje Ličko-senjske županije na bečkom sajmu turizma
Turizam
0

OTOČAC – ŽK Otočac je organizirala predstavljanje turističke ponude Ličko-senjske županije na sajmu Ferienmesse u Beču, od 16. do 19. siječnja i to na zajedničkom nacionalnom štandu Hrvatske turističke zajednice, a u suradnji s Nacionalnim parkom Plitvička jezera i uz potporu Turističke zajednice Ličko-senjske županije.

Posebno naglašen interes posjetitelja sajma u Beču je bio za top-destinaciju Ličko-senjske županije, a to je Nacionalni park Plitvička jezera uz koji uspješno promotivno vežemo i ponudu ostalih turističkih mjesta u našoj županiji. Ono što je posebno razveselilo ličke turističke radnike jest iznenađujuće veliki interes Austrijanaca za moto-rute te pješačke rute u nedirnutoj prirodi, a upravo to su programi koje posljednjih godina uspješno razvijaju receptivne turističke agencije u Županiji u koje TZ Ličko-senjske županije usmjerava najveći dio svojih promotivnih aktivnosti.

Austrijsko tržište jedno je od najvažnijih za turizam Ličko-senjske županije, jer su Austrijanci na petom mjestu po kriteriju ostvarenog udjela inozemnih noćenja te svakako ohrabruje pozitivan trend potražnje za Hrvatskom. Cilj je Ličko-senjske županije dugoročno zadržavanje Austrijanaca među 5 top tržišta. Budući da Austrijanci od smještaja najviše preferiraju objekte u domaćinstvu i kampove, a prema podacima koje je objavio internetski rezervacijski sustav Booking.com, naša županija ima dobre preduvjete da kvalitetnim promotivnim aktivnostima nastavi odličnu suradnju s ključnim partnerima na tom tržištu.

Inače, bečki sajam turizma za poslovnu i široku publiku, svojom jedinstvenom ponudom posjetitelje želi animirati da poduzmu ono što su oduvijek željeli. Stoga je više od 800 izlagača iz 80 zemalja svijeta na ovome sajmu predstavilo svoju ponudu godišnjih odmora, kratkih putovanja, obiteljskih putovanja, avanturističkog godišnjeg odmora ili wellnessa. Na službenom otvaranju sajma organizatori su predstavili najave i procjene o austrijskom turizmu u turističkoj 2020. godini.

Predviđa se će čak 90 posto austrijskih gostiju putovati, što su svakako dobre vijesti za Hrvatsku. Dio te populacije putuje i do četiri puta godišnje te se uz takve navike putovanja austrijskih gostiju može predvidjeti intenzivna turistička 2020. godina. To također potvrđuju i informacije Ruefareisekompass 2020, prema kojima su najpoželjnije destinacije za Austrijance u 2020. godini Italija, Hrvatska, Njemačka, Grčka i Španjolska. Hrvatska je u segmentu individualnih putovanja kao turistička auto destinacija i dalje na visokom drugom mjestu u Austriji.

Tijekom četiri sajamska dana održavao se bogat popratni program kroz mnogobrojne glazbene nastupe, kulinarske prezentacije egzotičnih jela te nagradne igre zahvaljujući kojima će najsretniji posjetiti daleke destinacije svijeta. Paralelno se održavao i poznati Vienna Auto Show.

ŽK Otočac

Comments are closed.

More in Turizam
Broj turista u Otočcu i Gackoj u stalnom porastu, a najbrojniji gosti su Koreanci, Njemci, Talijani i Francuzi

OTOČAC – Turistička zajednica Grada Otočca objavila je podatke iz sustava eVisitor u kojima stoji da je na području Grada...

Close