Najnovije

Nastavlja se uzlazni trend turističkih dolazaka i noćenja na području Otočca i Gacke

14 lipnja, 2018 | by G.N.P
Nastavlja se uzlazni trend turističkih dolazaka i noćenja na području Otočca i Gacke
Turizam
0

OTOČAC – Uzlazni trend turističkih dolazaka na području Otočca i Gacke nastavlja se i u ovoj godini. Unatoč aktualnoj i poznatoj financijskoj problematici u kojoj se je našla Turistička zajednica Grada Otočca, odnosno donošenje štetnih odluka vladajuće većine Gradskog vijeća Grada Otočca kojima su uskraćena sredstva za normalno funkcioniranje rada TZG Otočca, višegodišnji rad i promocija ipak daju pozitivne rezultate.

Prema riječima direktorice TZG Otočca Mladenke Orešković, sve je više obitelji koje se odlučuje za bavljenje turizmom i registriraju se kao privatni iznajmljivači te za prvih 5 mjeseci ove godine broj iznajmljivača na području Otočca porastao je za 23 %. Kao posljedica povećanog broja privatnih iznajmljivača povećao se je i ukupan broj ležajeva koji sada bilježi 824 ležaja.

Također, raste i broj dolazaka i noćenja koji su za 5 % veći u dolascima te 7 % u noćenjima u odnosu na proteklu godinu. Uočljiv je značajan porast dolazaka domaćih gostiju i to 36 % u dolascima i noćenjima, a sve to kao rezultat kvalitetnih marketinških aktivnosti prethodnih godina.

HRO / TZG Otočca / G.N.P

Comments are closed.

More in Turizam
TZG Otočca u turističkoj emisiji Z1 televizije

OTOČAC – Turistička zajednica Grada Otočca danas je ugostila televiziju Z1 koja je na proputovanju kroz Ličko-senjsku županiju te snima...

Close