Najnovije

Obilježen Europski tjedan programiranja u Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana Otočac

27 listopada, 2021 | by G.N.P
Obilježen Europski tjedan programiranja u Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana Otočac
Vijesti
0

OTOČAC – Europski tjedan programiranja (EU Code Week) društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. Ove godine obilježava se od 9. do 24. listopada, a u obilježavanje su se uključili učenici 6., 7. i  8. razreda Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac.

Učenicima 6.a, 6.b, 6.c i 7.a razrednog odjela na satu Informatike, približio se zanimljivi svijet programiranja kroz obrazovnu video igru za učenje programskog jezika. Video igra zahtjeva rješavanje problema logičkim razmišljanjem te upotrebom naredbi programskog jezika Python. Učenici su s lakoćom savladali korake u popularnoj igrici CodeCombat, a pritom se i zabavili. Aktivnosti je osmislila te s učenicima provela učiteljica Ivana Rožić Dubravčić. U aktivnostima je sudjelovalo ukupno 45 učenika.

Učenici 8.a i 8 .b razrednog odjela, učili su o umjetnoj inteligenciji. Umjetna inteligencija je područje računalne znanosti koje se bavi razvojem inteligentnih alata koje reagiraju i uče kao ljudi. Korištenjem platforme za treniranje modela umjetne inteligencije,  učenici su izradili model pomoću kojeg su naučili računalo kako  na osnovu slike prepoznati različite biljke iz naše okolice. Ove jeseni učenici su prikupljali uzorke listova različitih biljnih vrsta te izradili zajedničku kolekciju fotografija, koju su koristili za treniranje modela. U sljedećoj fazi korištenjem  kamere i  uzoraka, testirali smo model.

OŠ Otočac / V.P / I.R.D

foto: OŠ Otočac

Comments are closed.

More in Vijesti
U PU ličko-senjskoj održan radni sastanak o protočnosti prometa u zimskim uvjetima

GOSPIĆ – S obzirom da su na području koje pokriva Policijska uprava ličko-senjska evidentirana tri klimatska područja, od umjerene mediteranske...

Close