Najnovije

4. Festival šljiva u Nacionalnom parku Plitvička jezera

11 listopada, 2021 | by G.N.P
4. Festival šljiva u Nacionalnom parku Plitvička jezera
Vijesti
0

4. Festival šljiva u Nacionalnom parku Plitvička jezera održati će se u utorak 19. listopada 2021. godine u 14:00 sati u restoranu Lička kuća gdje će posjetitelji imati priliku degustirati brojne slastice i jela s dodatkom šljiva te ličku šljivovicu s certifikatom Lika Quality.

Ova manifestacija inspirirana je tradicijom koja Ličane veže uz šljivu bistricu, domaću sortu šljiva, koja se već nekoliko stoljeća uzgaja u Lici i ubraja u skupinu najboljih na svijetu. Njeni plodovi imaju višestruku primjenu: koriste se za konzumaciju, pripremu pekmeza, džemova i slastica kao i za pečenje čuvene ličke rakije. Stoga je mnogi s pravom nazivaju kraljicom šljiva i nacionalnim ponosom hrvatskih voćara.

Poznato je kako je destinacija Lika već drugi put za redom uvrštena u skupinu sto svjetskih održivih destinacija „TOP 100 Global sustainable destination“ a projekt Lika Quality nagrađen 3. nagradom u svijetu kao projekt održivog razvoja destinacije. Također, izvještaj Europske komisije o putovanjima ističe Liku kao primjer destinacije koja je na održiv način povezala lokalne proizvođače te dala preporuku za posjetu.

Stoga je i Festival šljiva, koji se već četvrtu godinu za redom održava u restoranu Lička kuća skroman doprinos Parka održivom razvoju destinacije Lika.

Ovakvim manifestacijama želja nam dati svoj doprinos gore navedenom te istaknuti posebnosti hrane i običaja koji promoviraju ne samo šljivu bistricu i rad vrijednih obiteljskih gospodarstava nego ističu dodatnu vrijednost Nacionalnog parka Plitvička jezera te brojne posebnosti destinacije Lika”. Vjerujemo kako ćete i sami podržati našu viziju održivog razvoja Nacionalnog parka i cijele destinacije te nam se pridružiti u tradicionalnoj pripremi pekmeza bez dodataka kao i kušanju delicija od šljiva”, poruka je organizatora.

JUNP Plitvička jezera / T.K

Comments are closed.

More in Vijesti
2. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva 15. i 16. listopada u Zagrebu

ZAGREB – Ministarstvo poljoprivrede održat će 2. Dane poljoprivrede, ribarstva i šumarstva u hotelu Sheraton u Zagrebu 15. i 16....

Close