Najnovije

Belgijski i nizozemski novinari na studijskom putovanju Karlovačkom i Ličko-senjskom županijom

30 kolovoza, 2019 | by G.N.P
Belgijski i nizozemski novinari na studijskom putovanju Karlovačkom i Ličko-senjskom županijom
Turizam
0

Hrvatska turistička zajednica u razdoblju posezone nastavlja s posebnim promotivnim projektima, a jedan od njih je suradnja s inozemnim novinarima, blogerima i influencerima pa će belgijski i nizozemski novinari posjetiti kontinentalni dio Hrvatske. Riječ je o studijskom putovanju šest predstavnika medija koji će od 30. kolovoza do 3. rujna boraviti na području Karlovačke i Ličko-senjske županije gdje će upoznavati turističke lokalitete, gastronomsku ponudu i sportske aktivnosti ovog dijela Hrvatske.

Sudionici studijskog putovanja svoja će iskustva prenijeti brojnim čitateljima specijaliziranih magazina i portala kao što su nizozemski TriptalkVrij magazin/De Telegraaf, specijalizirani web portal za putovanja Mountainreporters.com i blog Tjoolaard.be, odnosno s čitateljima belgijskog mjesečnika Goed Gevoel te belgijskih novina Het Nieuwsblad koje ostvaruju dnevni doseg veći od milijun čitatelja.

Četverodnevni program boravka predstavnika medija započinje u Karlovcu gdje će novinari posjetiti prvi slatkovodni akvarij u Hrvatskoj – Aquatiku, a potom sudjelovati na otvorenju Karlovačkih dana piva. Drugi dan predviđen je za izlet na rijeku Mrežnicu, organiziranu vožnju brodom i piknik u prirodi, kao i posjet starom gradu Dubovcu. Osim vožnje kajakom i kanuima po karlovačkim rijekama novinari će na biciklima istraživati i okolicu Plitvičkih jezera te pitoreskno naselje Rastoke, a upoznat će i kamping ponudu ovog područja.

U programu je i obilazak Baraćevih špilja koje su prvi put uređene i otvorene za posjećivanje još davne 1892. godine. Program studijskog putovanja završava obilaskom Nacionalnog parka Plitvička jezera zajedno s upoznavanjem tradicionalne gastronomije u restoranu Lička kuća, odnosno s posjetom veličanstvenoj planini Klek i gradu Ogulinu, rodnom gradu Ivane Brlić Mažuranić.

Dodajmo kako se u dosadašnjem dijelu turističke godine na području Karlovačke i Ličko-senjske županije bilježi rast turističkog prometa od oko 4 posto u dolascima i 3 posto u noćenjima.

HTZ

foto: NP_Plitvička_Jezera

Comments are closed.

More in Turizam, Vijesti
Završilo Dječje ljeto 2019

OTOČAC – Jučer je u gradskom parku u Otočcu održana završnica Dječjeg ljeta 2019. i to predstavom kazališta Smješko “Lara...

Close