Najnovije

Bespovratna sredstva LSŽ za provedbu Projekta „Školski zalogajčić“

14 veljače, 2019 | by G.N.P
Bespovratna sredstva LSŽ za provedbu Projekta „Školski zalogajčić“
Vijesti
0

Ličko-senjskoj županiji su od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Odlukom o financiranju, odobrena bespovratna sredstva za Projekt „Školski zalogajčić“ za školsku godinu 2018./2019.u iznosu od 278.364,47 kn iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.

Cilj poziva je ublažavanje najgoreg oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama.

Kroz Projekt osigurana je besplatna  prehrana za 278 učenika iz socijalno ugroženih obitelji iz sedam osnovnih škola, a to su: OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, OŠ Lovinac, OŠ Donji Lapac, OŠ „Anž Frankopan“ Kosinj, OŠ Perušić, OŠ Kralja Tomislava Udbina i OŠ S.S. Kranjčevića Senj, koje su partneri u Projektu.

Projekt „Školski zalogajčić“ trajat će do kraja školske godine 2018./2019.

LSŽ

Comments are closed.

More in Vijesti
Projekt Integralnog upravljanja kvalitetom u Lika destinaciji – rok prijave do 4. veljače

Nacionalni park Plitvička jezera, tvrtka Feel IQM i Klaster Lika Destination provode projekt Integralnog upravljanja kvalitetom u Lika destinaciji. Aktivnosti...

Close