Najnovije

Donacija NP-a Plitvička jezera dječjim vrtićima i osnovnim školama

27 listopada, 2020 | by G.N.P
Donacija NP-a Plitvička jezera dječjim vrtićima i osnovnim školama
Vijesti
0

PLITVIČKA JEZERA – Povodom dana uvrštenja na Listu Svjetske baštine UNESCO-a, djelatnice Nacionalnog parka posjetile su osnovne škole i dječje vrtiće na području i u okolici zaštićenog područja Nacionalnog parka. Kako je između mnogobrojnih uloga zaštićenog područja jedna od najvažnijih i ona koja uključuje edukaciju i interpretaciju njegovih vrijednosti, razlog je to donacije edukativnog materijala školama i vrtićima, a koji obuhvaća ilustrirane priče o prirodnim i kulturnim vrijednostima.

Također, upriličen je i kratki susret s predstavnicima obrazovnih ustanova kojima su predane edukativne slikovnice i to OŠ Plitvička Jezera (Plitvička Jezera), dječjem vrtiću Vidra (Plitvička Jezera), OŠ dr. Franje Tuđmana (Korenica), dječjem vrtiću Slapić (Korenica), OŠ Eugena Kvaternika (Rakovica), područnom dječjem vrtiću Slunj (Drežnik), OŠ Plaški (Plaški), PŠ Saborsko i dječjem vrtiću (Saborsko) te OŠ Donji Lapac (Donji Lapac).

NP Plitvička jezera

foto: NP Plitvička jezera

Comments are closed.

More in Vijesti
Mađar jurio autocestom 250 km/h

Tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja...

Close