Najnovije

Izdano prvih 940 Odluka o isplati 46 milijuna kuna potpore iz Mjere 21

11 prosinca, 2020 | by G.N.P
Izdano prvih 940 Odluka o isplati 46 milijuna kuna potpore iz Mjere 21
Vijesti
0

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem prvih 940 Odluka o isplati korisnicima iz Natječaja za provedbu Mjere 21. Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću Covid-19, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako pojašnjavaju, riječ je o sredstvima namijenjenim poljoprivrednicima u iznosu od gotovo 46 milijuna kuna, koja dolaze iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

“U sklopu natječaja za mjeru 21 zaprimljeno je ukupno 3.213 zahtjeva od čega se 2.641 odnosi na poljoprivrednike te 572 na mikro, mala i srednja poduzeća“, navode.

Podsjećamo, Mjera 21. iz Programa ruralnog razvoja uvedena je radi ublažavanja posljedica pandemije COVID-19 te rješavanja problema s likvidnošću s kojim se suočavaju poljoprivrednici te mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave preradom, plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda.

“Napominjemo da je ovo samo prvi paket odluka te se u nadolazećim danima, a najkasnije do konca godine, očekuje izdavanje odluka svim korisnicima koji su podnijeli zahtjeve“, poručuju iz Ministarstva naglašavajući da su odluke izdane nakon svega 29 dana od zatvaranja natječaja.

poljoprivreda.gov.hr / agroklub.hr

Comments are closed.

More in Vijesti
Dragovoljno predao automatsku pušku

U utorak je građanin s područja Gospića dragovoljno predao automatsku pušku s pripadajućim spremnikom i 65 komada streljiva call. 5,45mm,...

Close