Najnovije

IZLOŽBA / COSMOCHEMIA i DIP/INO

15 srpnja, 2019 | by G.N.P / Z. Bogdanić
IZLOŽBA / COSMOCHEMIA i DIP/INO
Vijesti
0

OTOČAC – Treća izložba iz ciklusa posvećenog industrijskoj baštini grada Otočca bavi se kemijskom i drvnom industrijom, a bit će otvorena 11. 10. 2019. u 19 sati u maloj dvorani na katu Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac. Izložba Baština u nestajanju: Cosmochemia i DIP/INO bavi se nastankom i razvojem spomenutih industrijskih pogona te razvojem kemijske i drvne industrije u Hrvatskoj i svijetu, a prezentirat će i brojne industrijske proizvode koji su u Otočcu nastajali tijekom druge polovice 20. stoljeća.

Program tematskih izložbi ciklusa Baština u nestajanju provodi Muzej Gacke koji djeluje pri Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac, a kroz ovaj izložbeni ciklus do sada su obrađene kožarska i tekstilna industrija te industrija piva na području Otočca.

Ovogodišnju izložbu podržalo je i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a bit će otvorena do 30. 6. 2020. godine. Ulaz je slobodan!

GPOU Otočac

Comments are closed.

More in Vijesti
Potpisano novih 370 ugovora u okviru potpore malih poljoprivrednih gospodarstava

ZAGREB – U ponedjeljak, 8. srpnja  potpisano je 370 ugovora sa poljoprivrednim gospodarstvima koji su zadovoljili uvjete na 3. natječaju...

Close