Najnovije

Ličko – senjska županija dobitnica priznanja za transparentnost proračuna

27 srpnja, 2020 | by G.N.P
Ličko – senjska županija dobitnica priznanja  za transparentnost proračuna
Vijesti
0

Ličko – senjska županija je dobitnica priznanja Instituta za javne financije za transparentnost županijskog proračuna, što ju i ove godine svrstava u sam vrh po transparentnosti rada.

Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja provedenog u razdoblju od studenog 2019. godine do travnja 2020. godine i ocijenio transparentnost lokalnih proračuna kojima je obuhvaćeno svih 20 županija, 128 gradova i 428 općina, odnosno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj.

     Proračunsku transparentnost lokalnih jedinica Institut za javne financije mjerio je brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na njihovim službenim mrežnim stranicama, a to su u ovom ciklusu: izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2018., izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2019., prijedlog proračuna za 2020., izglasani proračun za 2020. i proračunski vodič za građane za 2020. godinu.

Željela se utvrditi i količina i pravovremenost objave analiziranih proračunskih dokumenata na službenim mrežnim stranicama županija i lokalnih jedinica.     Kada se uspoređuju županije, gradovi i općine, upravo su županije ostvarile najveću prosječnu transparentnost.

     Ličko – senjska županija ostvarila je maksimalan broj bodova i time zaslužila spomenuto priznanje.

LSŽ

         

Comments are closed.

More in Vijesti
Premijerno predstavljen “Hrvatski workshop”

OTOČAC – U petak, 24. srpnja u GPOU Otočac premijerno je predstavljena urnebesna komedija ” Hrvatski workshop” autora Milana Kranjčevića,...

Close