Najnovije

Ličko-senjska županija i HOK stipendirati će učenike srednjih škola deficitarnih zanimanja

28 studenoga, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Ličko-senjska županija i HOK stipendirati će učenike srednjih škola deficitarnih zanimanja
Vijesti
0

GOSPIĆ – Danas je u kabinetu župana upriličeno svečano potpisivanje Sporazuma o stipendiranju 8 učenika srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja u školskoj godini 2022./2023.Stipendiranje se odnosi na učenike s područja Gospića, Otočca, Novalje i Senja.

Financiranje je predviđeno putem mjere koja se provodi u okviru Programa razvoja malog i srednjeg poduzetništva, a sve u cilju poticanja učenika na školovanje za rad u deficitarnim obrtničkim zanimanjima. Do sada su dodijeljene 72 stipendije za učenike s područja Ličko-senjske županije za čije je stipendiranje osigurano ukupno 460.800 kuna od kojeg iznosa je Ličko-senjska županija osigurala iznos od 223.200 kuna.

Ovogodišnjim Sporazumom županija je osigurava 48.000 kuna od kojih svaki od 8 učenika će mjesečno ostvariti pravo na 600 kuna u razdoblju od 10 školskih mjeseci. Potpisivanju Sporazuma pristupili su u ime Ličko-senjske županije župan Ernest Petry, dok je ispred Obrtničke komore Ličko-senjske županije prisustvovao predsjednik komore Joso Vrkljan.

Župan Petry istaknuo je kako je ove godine Ličko-senjska županije po prvi put preuzela financiranje cjelokupnog iznosa stipendiranja učenika deficitarnih zanimanja te kako će Županija i u budućem vremenu voditi brigu o deficitarnim zanimanjima i učenicima lošijeg imovinskog stanja koliko god to bude u njezinoj financijskoj mogućnosti.

Prisutnima se obratila i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, pomorsko dobro i promet Ana Rukavina-Stilinović te naglasila kako je i ove godine Obrtnička komora izvršila odabir učenika koji će se stipendirati, kao i da se dodjela stipendija raspodjelila u sve 4 podružnice u kojima komora djeluje.

Predsjednik komore Joso Vrkljan zahvalio se Ličko-senjskoj županiji i županu Petryju na razumijevanju prema obrtništvu te pojasnio kako Obrtnička komora Ličko-senjske županije djeluje kroz 4 udruženja – Gospić, Otočac, Senj i Novalja u kojima je ukupno registriran 1201 obrt, kao i da je svako od udruženja odabralo po dva učenika koji će se stipendirati.

LSŽ

foto: LSŽ

Comments are closed.

More in Vijesti
U Prozoru svečano otvoren društveni dom “Mate Kostelac – Maljutka”

PROZOR – Danas je u organizaciji Udruge veterana vojne policije Domovinskog rata Otočac i Grada Otočca u Prozoru svečano otvoren...

Close