Najnovije

Ličko-senjski proizvođači uspješni na ocjenjivanju kvalitete na Novosadskom sajmu

28 listopada, 2020 | by G.N.P
Ličko-senjski proizvođači uspješni na ocjenjivanju kvalitete na Novosadskom sajmu
Vijesti
0

NOVI SAD / SRB – Jedna od tradicija Novosadskog sajma – ocjenjivanje kvalitete proizvoda u sklopu Međunarodnog poljoprivrednog sajma, uspješno je održana usprkos pandemiji izazvanoj korona virusom. Komisije koje čine znanstveni i stručni radnici s fakulteta i instituta u Srbiji i regiji, do kraja rujna su vrednovale proizvode i usluge, a u listopadu su uručena vrhunska priznanja i medalje kao nagrada za uloženi trud i poticaj za dane koji dolaze.

Učesnicima iz Ličko-senjske županije, koji su organizirano sudjelovali na ocjenjivanju kvalitete uz potporu Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, a uzorke su prijavljivali u robnim grupama sjemenski materijal biljne proizvodnje, meso i prerađevine od mesa, proizvodi od voća i povrća te mliječni proizvodi i sirevi, dodijeljena su slijedeća vrhunska priznanja:

velike zlatne medalje tvrtki Agrovelebit d.o.o. iz Lovinca za sjemenski krumpir „Desiree“, klaonici „Cesarica“ iz Karlobaga za velebitsku pancetu, OPG-u Helene Bogdanić iz Otočca za sir od dunje, zlatna medalja tvrtki Tušak d.o.o. iz Gospića za pekmez od šljiva, diplomu s posebnim priznanjem za tradicionalno visoku kvalitetu sira i dugogodišnju podršku ocjenjivanju kvalitete na Novosadskom sajmu dobila je tvrtka Tomaić Commerce d.o.o. – sirana Runolist, a diplomu s posebnim priznanjem za dugogodišnji doprinos i podršku ocjenjivanju kvalitete na Novosadskom sajmu „Najbolji u 2020“ dobila je Irena Banić, viša stručna suradnica u ŽK Otočac.

HGK ŽK Otočac / I.B

Comments are closed.

More in Vijesti
Dovršena sjenica kod Sv. Franje

OTOČAC – Sukladno Planu gospodarenja rijekom Gackom za 2020. god. dovršena je još jedna sjenica u nizu i to kod...

Close