Najnovije

Ličko-senjskoj županiji 49 novih ugovora iz programa potpore mladim poljoprivrednicima

srpanj 7th, 2019 | by G.N.P
Ličko-senjskoj županiji 49 novih ugovora iz programa potpore mladim poljoprivrednicima
Poljoprivreda
0

ZAGREB – Dana 4. srpnja 2019. godine u prostorijama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisano je 196 novih ugovora iz operacije 6.1.1 „Potpora mladim poljoprivrednicima“ iz Programa ruralnog razvoja od kojih se 49 ugovora odnosi na korisnike u Ličko-senjskoj županiji  ukupne vrijednosti  15.574.650,00 HRK.

Svrha natječaja je generacijska obnova, odnosno pomoć mladim poljoprivrednicima koji postaju nositelji/odgovorne osobe poljoprivrednog gospodarstva za početak poslovanja čime se dodatno motivira  mlade poljoprivrednike da ostanu na ruralnom prostoru i razvijaju svoje poslovanje.

Korisnici potpore za mlade poljoprivrednike su osobe između 18 i 40 godina starosti, koje posjeduju odgovarajuće profesionalne vještine i znanja o poljoprivredi i koje su prvi put postavljene kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva. Poljoprivredno gospodarstvo u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu mora pripadati ekonomskoj veličini u rasponu od 8.000 do 49.999 EUR-a, a potpora iznosi do 100% vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova, odnosno do 50.000 EUR-a po korisniku.

Apprrr / G.N.P

foto: apprrr

Comments are closed.

More in Poljoprivreda, Vijesti
Prijem odlikaša Srednje škole Otočac kod gradonačelnika Kostelca

OTOČAC – Sutra, 5. srpnja 2019., gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac  primiti će učenike Srednje škole Otočac  koji su sve razrede...

Close