Najnovije

Nove planinarsko-poučne staze na području Općine Lovinac

20 studenoga, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Nove planinarsko-poučne staze na području Općine Lovinac
Vijesti
0

Tijekom prošle godine Općina Lovinac po provedenoj javnoj nabavi ugovorila je izvođenje radova na tri planinarsko – poučne staze, a koje je općina prijavila na natječaj za provedbu tipa operacije 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture”. Tako su većim su dijelom obavljeni radovi prosijecanja i krčenja planiranih staza, dok su tijekom ove godine obavljeni radovi završnog uređenja i krčenja te označavanja staza.

Postavljanjem poučnih ploča, putokaza, klupa, stolova i druge planirane opreme planirani radovi privedeni su kraju te su time stavljene u funkciju tri planinarsko poučne staze na području Općine Lovinac i to staze na brda Resnik i Medvidovaču te poučna staza uz rijeku Ričicu. Ovim stazama otvorene su nove mogućnosti za šetače, planinare kao i druge zaljubljenike u prirodu, kako s područja Općine Lovinac tako i za brojne turiste koji tijekom godine dolaze na područje općine Lovinac.

Ovaj je projekt sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u ukupnom iznosu od 984.084,42 kune.  

M.Ž.

Comments are closed.

More in Vijesti
Predstavljanje knjige „Ovo želim da znaš“

OTOČAC – Book Caffe Paradiso Otočac ugostiti će 24. studenoga s početkom u 18:30 sati autorski dvojac Ivana Šešo i...

Close