Najnovije

Novih 50 ugovora iz Programa ruralnog razvoja

3 prosinca, 2020 | by G.N.P
Novih 50 ugovora iz Programa ruralnog razvoja
Vijesti
0

ZAGREB – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju poslala je 2. prosinca 2020. godine, na kućne adrese 50 korisnika ugovore o financiranju za tip operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., ukupne vrijednosti potpore od 18,6 milijuna kuna.

Ovi ugovori rezultat su drugog natječaja za provedbu tipa operacije 6.2.1. koji je bio raspisan od 10. lipnja do 10. rujna 2020. godine. Korisnici će provoditi aktivnosti u sektorima prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje proizvoda, pružanja usluga u ruralnim područjima, turizma u ruralnom području te tradicijskih i umjetničkih obrta. Cilj ove operacije je pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta te smanjenje depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, a visina javne potpore iznosi 50.000,00 EUR u protuvrijednosti u kunama.

Apprrr

Comments are closed.

More in Vijesti
Gradonačelnik dr. Kostelac daruje obitelji sa petero i više djece

Gradonačelnik Grada Otočca, povodom nadolazećih božićnih blagdana, a na temelju članka 18. Odluke o socijalnoj skrbi na području Grada Otočca...

Close