Najnovije

NP Sjeverni Velebit: Projekt „Istraživači Velebita“ dobio potporu MZO-a

26 prosinca, 2020 | by G.N.P
NP Sjeverni Velebit: Projekt „Istraživači Velebita“ dobio potporu MZO-a
Vijesti
0

Projekt „Istraživači Velebita“ dobio potporu MZOProjekt „Istraživači Velebita“ koji se izvodi u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit dobio je podršku od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u okviru programa popularizacije znanosti. U nastavku projekta 2021. godine razvijat će se suvremeni obrazovni sadržaji i organizirati zanimljive radionice za učenike osnovnih škola u Lici. Istraživači 21. stoljeća su djeca.

Istraživanja u svijetu pokazuju da djecu treba od najranije dobi, u vrtiću i osnovnoj školi, zainteresirati za suvremene teme znanosti i tehnologije kako bi ih se što više usmjerilo prema zanimanjima 21. stoljeća koja su u većini bazirana na STEM područjima (prirodoslovlje, tehnika, inženjerstvo i matematika). U suvremenom europskom obrazovanju izvanučionička nastava, koja se odvija u muzejima, prezentacijskim centrima ili zaštićenim lokalitetima, smatra se najučinkovitijim oblikom nastave.

Cilj ovog projekta je u suradnji sa stručnjacima, pružiti djeci u poticajnom okruženju Kuće Velebita i okolice Zavižana širi pogled na prirodne znanosti i perspektive suvremenih zanimanja. Ključna riječ pri tome biti će istraživanje, odnosno poticanje djece da sama istražuju i postavljaju pitanja i time se upoznaju sa znanstvenom metodom koja je u pozadini STEM područja. Projekt se izvodi u suradnji Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, Speleološkog društva Velebit i Hrvatskog fizikalnog društva.

NP Sjeverni Velebit

foto: NP Sjeverni Velebit – arhivske fotografije

Comments are closed.

More in Vijesti
Isplaćeno gotovo 13 milijuna kuna potpore poljoprivrednicima

ZAGREB – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je gotovo 13 milijuna kuna potpore, od čega 3,4...

Close