Najnovije

Dan ružičastih majica

26 veljače, 2021 | by G.N.P
Dan ružičastih majica
Vijesti
0

OTOČAC – Posljednja srijeda u mjesecu veljači posvećena je prevenciji vršnjačkoga nasilja. Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day) u Hrvatskoj se počeo obilježavati 2017. godine nakon što je Hrvatski sabor jednoglasnom odlukom posljednju srijedu u veljači proglasio Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkoga nasilja. 

Ideja je potaknuta od strane Centra za edukaciju i prevenciju nasilja. Da bi se razvila svijest o postojanju vršnjačkoga nasilja, i ove godine je cijela Hrvatska 24. veljače odjenula ružičasto.

Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac Dan ružičastih majica je obilježila održavanjem radionica i predavanja. Školska psihologinja Ivana Lemut je održala radionicu za učenike petih razreda o prevenciji nasilja u sklopu projekta Različitim koracima do jednakosti – 5 koji provodi Savez društava distrofičara Hrvatske (SDDH). Školska liječnica, doktorica Sandra Soldo Brkić, je održala predavanje za učenike osmih razreda na temu vršnjačkog nasilja i prevencije nasilja nad djecom.

Školska pedagoginja Inka Turković je zajedno s učenicima šestih razreda tijekom prošlog tjedna izrađivala plakate na temu vršnjačkog nasilja, a uz podršku razrednice 6.c, Dragocjenke Bilović, koja je i u nastavu Hrvatskog jezika integrirala sadržaje vezane za Dan ružičastih majica kroz izradu plakata.

Učenici viših razreda su na satu Likovne kulture nacrtali crteže s porukama protiv nasilja, a razrednici su Sat razrednog odjela posvetili Danu ružičastih majica. Učenici i djelatnici Škole su odjenuli ružičasto i na taj način dali svoj doprinos.

OŠ Otočac

Comments are closed.

More in Vijesti
Destinacija Lika među 15 najuspješnijih svjetskih primjera održivog razvoja turizma

Krajem 2020. godine destinacija Lika po prvi je put uvrštena na popis TOP 100 održivih globalnih destinacija (Global TOP 100 Sustainable Destination)....

Close