Najnovije

OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac osvojila 1. mjesto u projektu LORA

6 ožujka, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac osvojila 1. mjesto u projektu LORA
Vijesti
0

Projekt „LORA – laboratorij održivog razvoja“ kreativan je i praktičan način promidžbe ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda, globalno postavljenih 2015. godine, koji je okupio po jednu osnovnu školu iz svake županije u RH, pri čemu je više od 1000 učenika i učenica iz cijele zemlje kroz projektni rad, učenje i suradnju provelo samostalne projekte kojima su rješavali konkretne okolišne, društvene ili gospodarske probleme u svojim lokalnim sredinama. Pritom su se projekti koje su djeca uz mentorstvo svojih učiteljica i učitelja provodila doticali  svih 17 ciljeva održivog razvoja!

Učenički projekti provodili su se tijekom većine 2020. godine, a završili su podnošenjem izvještaja o provedenim projektima, nakon čega su upućeni u proces ocjenjivanja koje je proveo stručni tim projekta LORA.

Predstavnici partnerskih udruga (Bioteka, Biom i Hyla) neovisnim su ocjenama ocjenjivali 21 provedeni projekt te je 5. ožujka 2021. donesena odluka o proglašenju najboljih učeničkih projekata održivog razvoja u sklopu projekta LORA!

U ukupnoj konkurenciji OŠ Zrinskih i Frankopana iz Otočca osvojila je 1. mjesto (423/450 bodova), zajedno s OŠ „Vladimir Nazor“ iz Neviđana. OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac nagrađena je za projekt „Mali poduzetnik se krije u meni“ zbog iznimnog doprinosa razvoju poduzetničkih vještina i znanja te njihovu inovativnom uvođenju u sustav osnovnoškolskog obrazovanja koje može poslužiti kao ogledni primjer obrazovnih ustanova koje imaju snagu potaknuti ili poduprijeti razvoj svojih lokalnih sredina.

Nagrađeni projekt u kvalitetnoj mjeri uvodi načine na koje škole mogu postati pokretači razvoja lokalne zajednice, posebice kroz predložene modele suradnje javnog i privatnog sektora na razvoju proizvoda koje u svim fazama proizvode, nadziru i kreativno osmišljavaju djeca. Svojim predanim radom projektni je tim ostvario većinu zacrtanih projektnih ciljeva, unatoč teškoj pandemijskoj godini te je upornošću i kreativnim rješenjima postigao iznimnu kvalitetu rezultata na opće zadovoljstvo lokalne zajednice, ali i međunarodne javnosti u kojoj je projekt promoviran.

LORA

Comments are closed.

More in Vijesti
Povodom Dana žena stranka LiPO pripremila iznenađenje. O položaju žena u društvu govoriti će gošće: glumica ORNELA VIŠTICA i violončelistica ANA RUCNER

U ponedjeljak, povodom Međunarodnog dana žena, stranka LiPO će organizirati predavanje o položaju žena u društvu, kako u županiji tako...

Close