Najnovije

Otočki srednjoškolci sudjeluju u nacionalnoj kampanji sadnje stabala

2 prosinca, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Otočki srednjoškolci sudjeluju u nacionalnoj kampanji sadnje stabala
Vijesti
0

OTOČAC – Prvog dana prosinca učenici četvrtog razreda obrazovnog programa šumarski tehničar, u suradnji s gradom Otočcem, uključili su se u nacionalnu kampanju sadnje stabala “Zasadi stablo, ne budi panj!”. Kampanja je u Hrvatskoj službeno započela 21. studenoga i to u organizaciji istoimene udruge već četvrtu sezonu zaredom.

Na lokacijama u Brlogu, Prozoru, Čovićima, Ličkom Lešću, Sincu i Ramljanima zasadili su jedanaest sadnica visine do dva metra. Uz nastavnike stručnih predmeta obrazovnog programa šumarski tehničar, Augustina Jelušića i Edija Šopa, akcijom je koordinirala i Barbara Tonković, viša stručna suradnica za zelenilo i javne površine grada Otočca, a akciji u Ličkom Lešću pridružili su se Vedran Babić i Marijan Orešković, stručnjaci za šumarstvo.

Nakon sadnje stabala na području Prozora, Čovića i Ličkog Lešća, uputili su se i na druge planirane lokacije, a sve s ciljem kako bi se sačuvao genofond malolisne lipe te revitalizirale i ozelenile javne zelene površine.

SŠ Otočac / Z.B.

foto: SŠ Otočac

Comments are closed.

More in Vijesti
Poticanje razvoja mliječnog govedarstva – Produžen rok za prijave

Ličko-senjska županija dana 3. listopada 2022. godine objavila je Javni poziv za podnošenje prijava za uzgoj i držanje valjanih junica...

Close